Terug naar het overzicht

Echtpaar Van den Ende uit Puttershoek viert 60-jarig jubileum

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vorige week, 23 augustus, vierden Muis en Cees van den Ende uit Puttershoek hun diamanten huwelijksjubileum. Dorpswethouder Piet van Leenen feliciteerde beide echtelieden namens het gemeentebestuur telefonisch met hun jubileum. En natuurlijk mochten zij een feestelijke bos bloemen in ontvangst nemen.

Muis en Cees zijn beiden in Delft geboren en woonden in dezelfde wijk. Ze ontmoeten elkaar bij wederzijdse vrienden. In 1957 werd Muis door Cees een avondje mee naar de bioscoop gevraagd. Daarna is het nooit meer uit geweest. In 1959 verloofden ze zich en in 1961 zijn ze getrouwd. Muis was toen 20 en Cees 23. Omdat in die tijd een grote woningnood heerste, woonde het echtpaar eerst in bij een zus van Cees. Tot ze een advertentie lazen: Als je bij de douane ging werken kreeg je een huis. En dus werkte Cees een maand later bij de douane. In het voorjaar van 1962  kregen ze een nieuwbouwflat in Rotterdam-Lombardijen. De douane werd na negen jaar verruild voor de Inspectie omzetbelasting.

In 1963 werd hun eerste zoon geboren en in 1965 kwam daar nog een tweede bij. Met het gezin maakten ze vele kampeertripjes door heel Europa en genoten daar enorm van. Toen de jongens de deur uit waren, werd er nog steeds gekampeerd en namen ze hun honden (bobtails) mee. Cees deed vroeger veel aan atletiek. Samen hebben Muis en Cees jarenlang de kantine van Atletiek vereniging Energie in Barendrecht gerund.

In 1987 liepen ze bij toeval tegen hun huidige huis in Puttershoek aan. Het was oud (van 1926), er moest veel aan gebeuren, maar het stond wél aan het water. Ze hebben zowel het huis als de tuin helemaal opgeknapt en wonen er nog steeds met heel veel plezier. Muis is gek op tuinieren en Cees gooit graag af en toe een hengeltje uit. Inmiddels is het gezin verder uitgebreid met 5 kleinkinderen en 2 bonuskleinkinderen. En ook zij hebben alweer partners. Muis en Cees genieten erg van hun (klein)kinderen die van tijd tot tijd gewoon nog een nachtje blijven slapen zodat ze, met een wijntje of een biertje, gezellig kunnen bijpraten.