Terug naar het overzicht

Echtpaar Spaan uit Puttershoek viert diamanten huwelijk

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Dinsdag 19 oktober, was het feest voor mevrouw en meneer Spaan uit Puttershoek. Het was precies 60 jaar geleden dat ze in het huwelijksbootje stapten. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens een groepsreis door het zonnige Italië. Dorpswethouder Piet van Leenen bracht gisteren een bezoek aan het echtpaar om hen te feliciteren namens het gemeentebestuur. Ze ontvingen ook een feestelijke bos bloemen.

De 89-jarige meneer Spaan is geboren in Puttershoek en de 82-jarige mevrouw Spaan komt uit Den Haag, van waar ze op tienjarige leeftijd naar Wassenaar is verhuisd. In het Raadhuis de Pauw in Wassenaar gaven ze elkaar 60 jaar geleden het ja-woord. Na hun trouwdag gingen ze wonen in het geboortehuis van meneer Spaan, waar ze op de dag van vandaag nog wonen. Ze kregen een dochter en een zoon én zijn trotse opa en oma van 3 kleinkinderen.

Meneer Spaan werkte bij de Suikerfabriek in Puttershoek op de bietenadministratie en de suikerverkoop. Na 28 jaar kreeg hij de kans om op het hoofdkantoor in Breda te gaan werken. Mevrouw Spaan is altijd doktersassistente geweest. Na hun huwelijk heeft ze allerlei vrijwilligerswerk in Puttershoek gedaan zoals de winterkostdag in de Posthoorn en maaltijdbezorging vanuit het verzorgingstehuis. Op de vraag wat het geheim is van een goed huwelijk hoefde meneer Spaan niet lang na te denken: “Elkaar de vrijheid geven en bijstand geven als het nodig is!”