Terug naar het overzicht

Echtpaar Priem-Buchner uit Strijen viert diamanten huwelijk

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het is vandaag, 27 september 2021, 60 jaar geleden dat Adrie Priem (85) en Adrie Priem-Buchner (81) in het huwelijksbootje stapten. Dorpswethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat ging in Strijen bij het echtpaar langs met een feestelijke bos bloemen om hen namens het gemeentebestuur te feliciteren met dit mooie jubileum.

Meneer en mevrouw Priem zijn beiden geboren in Moordrecht. De vonk sloeg 65 jaar geleden over bij de jeugdclub in hun dorp. Na hun trouwen hebben ze nog tot 1970 in Moordrecht gewoond. Daarna verhuisde het gezin, inmiddels uitgebreid met 3 zoons, naar Strijen. In Strijen werd het gezin nog verblijd met de komst van een dochter. Meneer werkte in de bouw terwijl mevrouw voor het gezin zorgde. Beide Adries hebben, na het pensioen van meneer, veel vrijwilligerswerk gedaan in verzorgingshuis De Hoge Weide in Strijen. Meneer Priem heeft hier zelfs nog een koninklijke onderscheiding voor mogen ontvangen. Inmiddels zijn ze gestopt met het vrijwilligerswerk, maar vervelen doen ze zich niet. Het diamanten bruidspaar – dat nog zelfstandig woont – lost graag een puzzel op of leest een boek.

De familie is inmiddels flink gegroeid. Het echtpaar heeft 12 kleinkinderen, 5 achterkleinkinderen en er is nog een achterkleinkind op komst. Naast de vele felicitaties in de vorm van kaarten, bloemen en cadeaus, ontving het echtpaar nog een heel toepasselijk cadeau. Een tegeltje met daarop: ‘Liefde is … iedere avond samen een appeltje eten!’ met daarbij 2 bordjes (met appeltjes erop), een schilmesje en natuurlijk een paar appels. Al jarenlang eet het echtpaar namelijk elke avond voor het slapengaan nog een appeltje. En al die jaren worden deze appels met veel liefde door meneer Priem voor zijn Adrie geschild.