Terug naar het overzicht

Echtpaar Oosterbroek uit Maasdam viert diamanten huwelijk

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op 20 december is het exact 60 jaar geleden dat de inmiddels 83-jarige meneer Oosterbroek en zijn 80-jarige echtgenote mevrouw Oosterbroek elkaar het jawoord gaven. Ze werden op deze feestelijke dag door dorpswethouder Piet van Leenen namens het gemeentebestuur gefeliciteerd. Ze ontvingen ook een mooie bos bloemen.

Ernst en Nel Oosterbroek hebben elkaar in 1960 leren kennen bij het warenhuis ‘Galeries Modernes’ in Rotterdam, waar Nel als verkoopster en Ernst als algemeen onderhoudsmonteur werkten.
Ernst: “Ik durfde toenadering te zoeken tijdens het Sinterklaasfeest. Nel zat bij Sinterklaas op schoot én je kunt wel raden wie Sinterklaas was! Sinterklaas nodigde haar graag uit voor een bezoekje aan de bioscoop.“ Het echtpaar heeft eerst 6 jaar in Rotterdam gewoond. Ze verhuisden naar Maasdam toen ze een woning kregen in de Kilstraat en na 14 jaar verhuisden ze nog 1 keer naar de Heul. Ernst en Nel beleven veel plezier aan hun 2 kinderen, 2 kleinkinderen en hun aanhang. Het bruidspaar heeft altijd individueel en in competitieverband getennist. Helaas lukt dit niet meer door de lichamelijke beperkingen. Nu is Ernst zijn grootste hobby een partijtje bridge spelen en Nel haar hobby is schilderen. Op de vraag wat volgens hen het geheim van een goed huwelijk is, antwoorden Ernst en Nel: “Geen geheimen hebben en elkaar ruimte geven om het leven te leven.”