Terug naar het overzicht

Echtpaar Lagerwaard-Kalkman viert diamanten huwelijk

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Zondag 12 december, was het feest voor mevrouw Lagerwaard-Kalkman en meneer Lagerwaard
uit ’s-Gravendeel. Het was precies 60 jaar geleden dat ze in het huwelijksbootje stapten. Dorpswethouder Piet van Leenen bracht vandaag een bezoek aan het echtpaar om hen te feliciteren namens het gemeentebestuur. Ze ontvingen ook een feestelijke bos bloemen.

Meneer Jo Lagerwaard (83) en mevrouw Elly Lagerwaard-Kalkman (79) zijn geboren en getogen in Ridderkerk. Nadat ze elkaar het jawoord hadden gegeven zijn ze in Ridderkerk gaan wonen. In 1968
verhuisden het echtpaar naar Klaaswaal, waar ze het tehuis ‘Huize Bethesda’ voor bejaarden, aan de Rijksstraatweg zijn begonnen. Je kunt wel zeggen dat zorgen voor anderen mensen de rode draad in hun leven is! Zo verhuisden ze in 1970 naar de Magnoliastraat in Putterhoek, om daar hun levenswerk voor te zetten, in de vorm van een beschermde woonvorm voor psychiatrische patiënten. Dit werk hebben ze samen met heel veel passie tot 1998 gedaan.

Het bruidspaar kreeg 5 dochters en inmiddels is de familie uitgebreid met 16 klein- en 12 achterkleinkinderen. Jo Lagerwaard heeft enkele jaren meegewerkt aan het historische boek ‘Sint Anthoniepolder, een kerk in de Hoeksche waard.’ Vanwege de minder goede gezondheid van meneer Lagerwaard woont het echtpaar helaas niet meer samen. Jo woont in zorgcomplex ‘Elimhof’ in ’s-Gravendeel en Elly woont nog zelfstandig in Puttershoek. Piet van Leenen, dorpswethouder van beide dorpen, werd door het echtpaar ontvangen in ’s-Gravendeel.