Terug naar het overzicht

Echtpaar Hoeven-Elzinga uit Oud-Beijerland viert diamanten huwelijk

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Maandag 1 november was het feest voor mevrouw (82) en meneer (83) Hoeven-Elzinga uit Oud-Beijerland. Het was precies 60 jaar geleden dat ze in het huwelijksbootje stapten. De vonk sloeg over toen ze elkaar leerden kennen in het park in de gemeente Breda. Dorpswethouder Paul Boogaard bracht gisteren een bezoek aan het echtpaar om hen te feliciteren namens het gemeentebestuur. Ze ontvingen ook een feestelijke bos bloemen.

We kennen allemaal het lied “Toen wij uit Rotterdam vertrokken, vertrokken wij uit Rotterdam.” Zo vertrok ook het echtpaar Hoeven- Elzinga uit Rotterdam naar Hoeksche Waard! Meneer Hoeven kreeg daar een baan als administrateur/expediteur bij dumphandel Bart aan de Blaaksedijk. Mevrouw Hoeven- Elzinga werkten in die tijd met heel veel plezier in de verpleging. Na 2 jaar verhuisden ze naar Goudswaard, waar ze 35 jaar naast de toenmalige burgemeester Kolbach woonden. 

Van Goudswaard verhuisden ze naar Kortgene, maar door de gezondheid van meneer wilden ze heel graag dichtbij hun 4 kinderen en 5 kleinkinderen in Oud-Beijerland wonen. Waar ze op de dag van vandaag met heel veel plezier wonen. Het liefst zijn ze in en om het huis actief bezig. Op de vraag wat het geheim is van een goed huwelijk hoefde ze niet lang na te denken: “Een hoop gehakketak, hahaha en humor!”