Terug naar het overzicht

Echtpaar Groeneveld-Boender 60 jaar getrouwd

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Dinsdag 28 september vierden Jaap (83) en Nel Groeneveld-Boender (81) dat zij 60 jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. Ze werden op deze heuglijke dag telefonisch gefeliciteerd door dorpswethouder Paul Boogaard. En natuurlijk werd er ook een feestelijke bos bloemen bezorgd.

Jaap en Nel zijn geboren en getogen Oud-Beijerlanders. Ze hebben elkaar leren kennen toen beide gezinnen naar de Christelijk Gereformeerde Kerk in Oud-Beijerland gingen. Jaap had met zijn vader een bedrijf in bakkerijgrondstoffen en later in noten en zuidvruchten. Het gezin van Nel had een winkel in huishoudelijke artikelen. Samen had het echtpaar de “Notenkraker”, de winkel in noten en zuidvruchten. Ook hun 4 kinderen hielpen mee in de winkel. In 1991 heeft Jaap het bedrijf verkocht en is hij veel vrijwilligerswerk gaan doen. Nel had ook haar hobby; zij heeft zich 25 jaar lang met veel plezier ingezet voor de voormalige kringloopwinkel Lokaal 2, waarvan de netto opbrengst ten goede kwam aan de zorgorganisaties op het eiland.

Het echtpaar is gezegend met 17 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. Helaas woont Jaap na een herseninfarct nu in zorgcomplex de Rembrandt omdat hij zeer intensieve zorg nodig heeft. Zijn vrouw Nel heeft nog een goede gezondheid en bezoekt hem iedere dag trouw en met liefde. Zoals zij zelf zegt:
“In voor- en tegenspoed, dat hebben we elkaar beloofd in de kerk toen we trouwden met de trouwtekst:
Indien Uw aangezicht niet met ons medegaan zal,
doe ons van hier niet optrekken.
De Heere komt alle eer toe,
Hij is het die zolang voor ons zorgt al.”