Terug naar het overzicht

Echtpaar Dekker uit Oud-Beijerland viert diamanten huwelijk

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Gefeliciteerd! Gisteren vierden Jan Dekker (87) en Teuny Dekker-Bestebreur (81) uit Oud-Beijerland hun diamanten huwelijk. Ze werden op deze feestelijke dag door dorpswethouder Paul Boogaard namens het gemeentebestuur gefeliciteerd. Ze ontvingen ook een mooie bos bloemen.

Jan en Teuny zijn echte Hoeksche Waarders en wonen er hun hele leven. Jan is geboren op de Westdijk in Goidschalxoord en Teuny op de Zinkweg in Oud-Beijerland. Ze hebben elkaar leren kennen op de Molendijk in Oud-Beijerland of zoals Jan zijn vader altijd zei “op de dijk bij de meidenmarkt.” Ze wonen sinds 1969 op hun huidige adres. Samen kregen ze een zoon en een dochter en 2 prachtige kleinkinderen. Ze vinden het heerlijk om samen bordspellen te spelen. Teuny is nog volop in beweging, zo doet ze aan gymnastiek, zingt in een koor en puzzelt graag. Als je Jan zoekt, dan vind je hem vaak in zijn schuur, waar hij het liefst aan het rommelen is.

Op de vraag wat volgens hen het geheim van een goed huwelijk is, antwoorden Jan en Teuny: “Gewoon normaal doen en de boel niet besodemieteren, daarnaast is het geven en nemen. Vertrouwen in elkaar hebben en vooral respect hebben voor elkaar.”