Terug naar het overzicht

E-bike/fiets Informatiedag Oud-Beijerland 16 september

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Woensdag 16 september organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Hoeksche Waard (RPV) en de gemeente een E-bike/fiets Informatiedag. De theorie over de belangrijkste verkeersregels en borden voor fietsers wordt besproken. Verder krijgt u informatie waar u op moet letten bij het berijden van een e-bike en is er ook een praktijkonderdeel.

Theorie en praktijk

U gaat onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland (VVN ) op de parkeerplaats één of meerdere vaardigheidsoefeningen doen. Iedere deelnemer kan desgewenst samen met een VVN medewerker een rit door de wijk maken. Deze volgt u dan op een veilige afstand. Soms wordt ter plaatse een verkeerssituatie besproken. Na de rit volgt een gesprek met eventuele adviezen.

E-bike

Steeds meer mensen maken gebruik van een e-bike. Het kan dan soms problemen opleveren om bepaalde verkeerssituaties op te lossen. De verkeersregels wijzigen regelmatig en ook de verkeersintensiteit wordt steeds groter. De vele ongevallen met e-bikes bewijzen heel duidelijk dat het rijden met een e-bike andere vaardigheden vereist dan het rijden met een gewone fiets.

Demo fietsen

Ook zijn er heel veel verschillende type e-bikes op de markt. Er zal een leverancier met verschillende demo fietsen aanwezig zijn. Degenen die de aankoop van een e-bike overwegen kunnen dan een proefrondje maken en informatie inwinnen. Maar ook de theoretische kennis is voor het rijden met een e-bike heel belangrijk.

Er zijn voor de deelnemers geen kosten aan deze informatiedag verbonden. Er wordt gezorgd voor koffie/thee en een lunch. U komt met uw eigen fiets of e-bike naar de informatiedag en u bent in het bezit van een WA verzekering.

Tijdens alle onderdelen worden de RIVM-richtlijnen betreffende corona in acht genomen.

Locatie: kantine van vv SHO, Langeweg 18, 3262 LE Oud-Beijerland. De informatiedag duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Aanmelden

Aanmelden bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland. Telefoon 0184 – 68 53 17. E-mailadres: werkgroepsenioren@kpnmail.nl. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. Aanmelden kan tot en met 11 september 2020. Na de aanmelding ontvangt u een bevestiging.