Terug naar het overzicht

Duurzaam idee? Doe mee met de duurzaamheidsprijs!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vanaf 1 november kunnen inwoners en maatschappelijke organisaties ideeën indienen die de Hoeksche Waard duurzamer maken. Zij maken kans op een geldprijs van maximaal 10.000 euro om daarmee hun idee uit te voeren. De duurzaamheidsprijs is in het leven geroepen na een motie van Groen Links, D66 en de Partij van de Arbeid.  Met het instellen van de duurzaamheidsprijs wil de gemeenteraad bereiken dat duurzame initiatieven worden beloond en dat anderen gemotiveerd worden om ook aan de slag te gaan.

Wethouder Huibert Steen roept inwoners en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties op mee te doen: ‘Wij zijn trots en zuinig op onze mooie, groene Hoeksche Waard. Én we willen een duurzaam eiland dat helemaal klaar is voor de toekomst. Waar het fijn wonen, werken en recreëren is en blijft. Ons eiland verduurzamen is iets dat we samen moeten doen. Heb je een idee dat je graag wilt uitvoeren en dat zorgt voor minder energieverbruik, minder uitstoot van schadelijk stoffen, minder verspilling van voedsel, minder verspilling van grondstoffen of minder afval? Doe mee! Ook ideeën om de biodiversiteit te bevorderen of ons weerbaarder te maken tegen de gevolgen van de klimaatverandering  zoals extreme regenval, droogte en hitte zijn van harte welkom. Samen maken we ruimte voor een duurzame toekomst van de Hoeksche Waard.’

Beoordeling jury

De ingediende initiatieven worden beoordeeld door een jury,  bestaande uit de wethouder en vier experts op het gebied van duurzaamheid. Deze jury kijkt onder andere naar het effect op de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente, op uitvoerbaarheid en in hoeverre het idee uniek is. De geldprijs is echt bedoeld om het winnende idee uit te voeren. De hoogte van het bedrag sluit aan op het ingediende initiatief en bedraagt maximaal 10.000 euro.

Inzendingen

Ideeën indienen kan via de pagina duurzaamheidsprijs. Hier vindt u alle informatie, een digitaal formulier om mee te doen en het juryreglement. Meedoen aan de Duurzaamheidsprijs kan tot 28 februari 2021. In maart maakt de jury uit alle inzendingen vijf nominaties bekend. De prijsuitreiking vindt plaats in april 2021.