Terug naar het overzicht

Drukke dorpscentra krijgen speciale coronaborden en straatstickers

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Gemeente Hoeksche Waard is gestart met het plaatsen van borden en bestickering in het centrum van Oud-Beijerland om mensen meer bewust te maken van de coronamaatregelen. Maar ook om meer duidelijkheid te bieden, zoals bijvoorbeeld een looproute. De gemeente doet dit in samenwerking met een bedrijf dat gespecialiseerd is in communicatie in de buitenruimte.

Het wordt steeds lastiger 1,5 meter afstand te houden in drukke gebieden

Dat geldt vooral voor markten, winkel- en recreatiegebieden. Nu de coronamaatregelen langzaamaan versoepeld worden, gaan mensen er vaker op uit. Maar sommige maatregelen gelden voorlopig nog, zoals 1,5 meter afstand houden. En dat wordt daardoor bijvoorbeeld in winkelgebieden steeds lastiger. Veel inwoners voelen zich hier niet prettig bij. Ook ondernemersverenigingen geven aan dat de toenemende drukte zorgt voor onduidelijke situaties waarbij de coronamaatregelen in het gedrang komen.

Als eerste is het centrum van Oud-Beijerland aan de beurt

Dit centrum heeft het grootste winkelgebied en heeft behalve een lokale ook een grote regionale functie. Hier worden in de huisstijl van gemeente Hoeksche Waard onder andere duidelijke looproutes aangegeven. Niet alleen op de winkeldijken, maar bijvoorbeeld ook op trappen. Daarnaast helpen stickers en borden mensen herinneren aan de coronamaatregelen zoals ‘houd 1,5 meter afstand’ en ‘vermijd drukte’. Ook wordt bezoekers gevraagd hun fietsen achter te laten in speciaal daarvoor bestemde (extra) fietsenrekken. Fietsen nemen ruimte in beslag en vooral op marktdagen is dat bij de kramen een probleem.

Het aanbrengen van extra middelen in de openbare ruimte gebeurt in fases

Na Oud-Beijerland worden ook de centra van Numansdorp, Puttershoek en Strijen van extra visuele middelen voorzien. Ook wordt gekeken op welke andere locaties nog extra maatregelen nodig zijn, bijvoorbeeld in recreatiegebieden.