Terug naar het overzicht

Dorpshuis De Swaensvoet heropend na grondige renovatie

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Een langgekoesterde wens van inwoners, verenigingen en de gemeente is in vervulling gegaan, nu dorpshuis De Swaensvoet in Nieuw-Beijerland volledig is gerenoveerd. In aanwezigheid van aannemers, vertegenwoordigers van verenigingen die gebruikmaken van het gebouw en enkele omwonenden, droeg wethouder Paul Boogaard op vrijdag 24 september de sleutel van het gebouw over aan beheerder Cora Wennekes. De wethouder liet daarbij weten erg tevreden te zijn met het resultaat: “De renovatie heeft ruim 6 maanden geduurd en daarvoor is er jarenlang gesproken over de plannen. Het lange wachten wordt nu echt beloond. Nieuw-Beijerland is een prachtig dorpshuis rijker.”

Grote waarde voor het dorp

Dorpshuis De Swaensvoet onderging de voorbije maanden een ware gedaanteverwisseling. Wat meteen in het oog springt is de nieuwe moderne, lichte en open entree. Ook het gedateerde interieur is vervangen. Wethouder Boogaard: “Het resultaat is fantastisch. Een eigentijdse en duurzame locatie met een compleet nieuwe gymzaal, een grote zaal die multifunctioneel kan worden gebruikt en ruimtes die voor condoleances en uitvaartdiensten kunnen worden ingericht. De vernieuwde Swaensvoet heeft een nog grotere waarde gekregen voor het dorp.”

Lokale aannemers

Ook is de wethouder zeer gecharmeerd van de keuze voor de aannemers, die de verbouwing voor hun rekening namen. “Die bedrijven kwamen zoveel als mogelijk uit onze eigen Hoeksche Waard. Het bouwkundige deel werd uitgevoerd door aannemingsbedrijf Van Driel uit Maasdam met veel onderaannemers uit de Hoeksche Waard. A&B elektrotechniek uit Zuid-Beijerland verzorgde de elektrotechniek. Koop Lokaal hebben we hier echt in de praktijk weten te brengen.”

Open huis

Zaterdag 25 september kunnen belangstellenden een kijkje nemen in het vernieuwde dorpshuis. Tussen14.00 en 16.00 uur wordt een ‘open huis’ georganiseerd, waarbij iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om het eindresultaat te bekijken.