Terug naar het overzicht

DigiTaalhuis HW nu ook in Zuid-Beijerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het DigiTaalhuis HW geeft vanaf eind november ook (gratis) taalles in de bibliotheek van Zuid-Beijerland. Het DigiTaalhuis HW heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend met de bibliotheek in Zuid-Beijerland. De overeenkomst werd getekend door de voorzitter van de bibliotheek Zuid-Beijerland Ineke Schop en directeur DeBHW Marieke Montenarie, ook namens mede directeur Nell Schuijff (zie foto).

In de Hoeksche Waard wonen naar schatting 8000 mensen die de Nederlandse taal niet goed kunnen lezen, schrijven of spreken. Dit zijn mensen met een Nederlandse achtergrond, die nooit goed hebben leren lezen en schrijven waardoor ze vaak de hulp van anderen nodig hebben om zich in onze maatschappij te kunnen redden. Een andere groep zijn de mensen die thuis een andere taal hebben geleerd, bijvoorbeeld vluchtelingen of andere nieuwkomers. Zij hebben vaak problemen met het spreken en begrijpen van het Nederlands.

Bij het DigiTaalhuis Hoeksche Waard kan iedereen gratis oefenen met spreken, schrijven of lezen. Iedere week zijn er taallessen in kleine groepjes of individueel van opgeleide taalvrijwilligers. Oefenen met Nederlands spreken kan ook online vanuit je eigen huis op maandagavond in de Hoeksche Waardse Babbelbox. Het DigiTaalhuis helpt ook bij het invullen van formulieren (Formulierenhulp), het omgaan met de computer (Klik & Tik, Digitaal Inloopuur en Digisterker) en geeft informatie over allerlei overheidsdiensten.

Meer informatie

Op de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard staat alle informatie. Voor meer informatie of aanmelden: vraag het aan de medewerkers in de bibliotheek of stuur een mail naar Taalhuis@debhw.nl.