Terug naar het overzicht

Diamanten jubileum echtpaar Van Ree-Meuleman

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Dinsdag 21 december waren Jacques (82) en Nel (82) van Ree-Meuleman uit Numansdorp 60 jaar getrouwd. Het diamanten echtpaar kreeg gisteren bezoek van dorpswethouder Harry van Waveren die hen feliciteerde namens het gemeentebestuur.

Jacques en Nel zijn beiden geboren in Rotterdam. Zij leerden elkaar kennen bij de ijsclub in de havenstad. Meneer kon goed schaatsen maar mevrouw nog niet. Dus bood hij zijn hulp aan en van het één kwam het ander. Als 16-jarige had Jacques een vakantiebaantje bij de Klerk in Heinenoord. Zo kwam hij in aanraking met de Binnenmaas en het varen op dit binnenbedijkte stuk rivier. In 1956 had hij zijn eerste zeilbootje dat in Numansdorp lag. Het water en zeilen lopen, of beter gezegd stromen, als een rode draad door het leven van het echtpaar. Zeilen was hun grote hobby. Jacques heeft later zelfs nog een keer een casco zeilboot opgeknapt. De nabijheid van het water was ook de reden dat zij in 1994 naar de Hoeksche Waard verhuisden. Hier wonen zij nu al bijna 30 jaar met heel veel plezier op hetzelfde adres in Numansdorp. Als het niet hoeft, willen ze hier nooit meer weg. Het zeilen hebben ze helaas 3 jaar geleden moeten opgeven, dat ging niet meer. Maar wandelen en fietsen doen ze, met goed weer, nog graag.

Nel en Jacques kregen samen 3 kinderen. Hun gezin werd later nog uitgebreid met een kleinzoon en -dochter. Hun tip voor een goed huwelijk? Goed communiceren en geven, maar ook nemen.