Terug naar het overzicht

Diamanten huwelijksjubileum voor echtparen Baris-de Raat en Van ’t Hof-Kroon

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Sinds zondag 16 mei is de Hoeksche Waard 2 diamanten echtparen rijker. Adrie en Pleuntje Baris-de Raat uit Goudswaard en Kees en Marretje van ’t Hof-Kroon uit Zuid-Beijerland vierden namelijk dat zij 60 jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. De echtparen werden vandaag namens het gemeentebestuur telefonisch gefeliciteerd door hun dorpswethouders, respectievelijk Joanne Blaak-van de Lagemaat en Huibert Steen. En natuurlijk ontvingen zij een prachtige bos bloemen.

Adrie (84) en Pleuntje (83) Baris-de Raat

Beide echtelieden komen uit Brielle, maar leerden elkaar in Oostvoorne kennen. Mevrouw Baris woonde daar in die tijd en werkte er in een café. Meneer Baris kwam op een dag petroleum brengen voor de kachel en toen sloeg letterlijk de vonk over. Ze raakten in het café aan de praat waarvoor mevrouw Baris zelfs nog een standje van haar baas kreeg. Na hun huwelijk hebben ze in Brielle een snoepwinkel en een oliezaak gehad. Pleuntje runde 37 jaar de snoepwinkel en Adrie wel 50 jaar de oliezaak op de Wellerondom. Samen hebben ze 6 jaar in Goudswaard gewoond. Pleuntje woont daar nog steeds. Adrie woont sinds 3 jaar in de zorglocatie Bliekenhof te Klaaswaal waar hij diverse keren per week bezoek krijgt van zijn vrouw. Het echtpaar heeft een zoon, Ronald. Mevrouw is graag creatief bezig. Ze maakt kaarten en puzzelt veel. Meneer hield ervan om met modeltreinen bezig te zijn. Hun geheim van een goed huwelijk? Praten met elkaar en aanvoelen wat een ander bedoelt.

Diamanten echtpaar Baris-de Raat en zoon Ronald
Diamanten echtpaar Baris-de Raat en zoon Ronald

Marretje (80) en Kees (86) van ’t Hof-Kroon

Marretje (Mar) en Kees van ’t Hof-Kroon trouwden 60 jaar geleden in Amsterdam. Mevrouw is geboren in Amsterdam, meneer in Rotterdam. Ze woonden 30 jaar lang met veel plezier in Westmaas, maar nu wonen ze in Zuid-Beijerland. Meneer Van ’t Hof kwam vroeger voor zijn werk veel in de Oostbloklanden. De verschillen tussen toen en nu zijn hem erg opgevallen tijdens latere vakantietripjes. Het echtpaar had een gezamenlijke passie, namelijk stijldansen. Dit deden Mar en Kees altijd erg graag en liefst zo vaak mogelijk. Het gezin Van ’t Hof is de afgelopen decennia uitgebreid met 3 kinderen en 5 kleinkinderen.

Diamanten echtpaar Van 't Hof-Kroon
Diamanten echtpaar Van ’t Hof-Kroon