Terug naar het overzicht

Diamanten dinsdag voor echtparen Muller en Van Rossum

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Dinsdag 5 oktober was een feestelijke dag met een diamanten randje voor 2 Hoeksche Waardse echtparen. Teun en Hennie Muller-Kooijman uit Maasdam en Teun en Korrie van Rossum-van der Merwe uit Zuid-Beijerland vierden namelijk dat ze 60 jaar geleden in het huwelijksbootje zijn gestapt. Beide diamanten echtparen kregen visite van hun dorpswethouder; Piet van Leenen feliciteerde namens het gemeentebestuur het echtpaar Muller en Huibert Steen ging op bezoek bij het echtpaar Van Rossum. Natuurlijk namen ze een mooie bos bloemen mee.

Teun en Hennie Muller-Kooijman

Teun heeft echt ‘schippersbloed’. Niet alleen stond zijn wieg op een binnenvaartschip, hij heeft wel 40 jaar op tankschepen gevaren. Eerst als matroos, later als kapitein. Hij werkte bij Van Ommeren (nu Vopak) en voer 3 jaar lang op het grootste schip van de firma. Hennie komt uit Cillaarshoek. Ze ontmoetten elkaar op een dansavond in de Posthoorn in Puttershoek. Samen kregen ze 3 kinderen. Tot de kinderen naar school gingen, voer Hennie met Teun mee.

Voor het werk van Teun kwamen ze vaak in Zwitserland (Basel). Een prachtig land waar ze nog steeds graag heen op vakantie gaan: wandelen en genieten van het berglandschap. Door corona konden ze helaas niet reizen de afgelopen 1,5 jaar. Maar volgend jaar hopen ze eindelijk met de auto weer eens een mooie reis naar Zwitserland te maken. Inmiddels is hun familie uitgebreid met 5 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Een internationaal georiënteerd gezin met een zoon – ook een schipper – in Griekenland (hij is getrouwd met een Griekse), een kleinzoon in Finland en een kleinzoon in Spanje.

Teun en Hennie Muller-Kooijman met dorpswethouder Piet van Leenen

Teun en Korrie van Rossum-van der Merwe

Teun (93) en Korrie (88) van Rossum-van der Merwe zijn beiden geboren en getogen in de Hoeksche Waard. Teun heeft in diverse dorpen van het voormalige Korendijk gewoond. Korrie komt oorspronkelijk uit Oud-Beijerland. Beide echtelieden waren eerder getrouwd, maar helaas kwamen zij er al jong alleen voor te staan omdat hun partners kwamen te overlijden. Een moeilijke tijd, zeker omdat Korrie met 2 kleine kinderen achterbleef en Teun met 3 kinderen.

Teun werkte in die tijd als chauffeur bij Van de Lagemaat Transport. Dat bedrijf zat 500 meter bij de woning van Korrie vandaan in Zwartsluisje (Zuid-Beijerland). Omdat Teun voor zijn werk soms hele dagen weg was en het een heel geregel was om de opvang voor de kinderen rond te krijgen, belde hij op een avond bij Korrie aan voor hulp. Zij wist precies wat hij doormaakte en samen sloegen ze de handen ineen. Dat leidde uiteindelijk tot een gelukkig huwelijk waarbinnen nog 2 kinderen werden geboren en dat inmiddels alweer 60 jaar duurt. Samen verhuisde het echtpaar naar Piershil en alweer 22 jaar geleden betrokken ze een fijne seniorenwoning in Zuid-Beijerland.

Korrie leest heel graag de krant; deze wordt helemaal uitgespit. Teun is vaak te vinden op het internet, want ‘je kunt er alles op vinden’. Via zijn telefoon of de computer, dat maakt niet uit. Hun gezin is inmiddels uitgegroeid tot een flinke familie met 17 kleinkinderen, 16 achterkleinkinderen en 5 bonus-achterkleinkinderen. Het echtpaar is dankbaar voor hun hechte familie: ‘Als het nodig is staan ze dag en nacht voor ons klaar.’ Zaterdag 23 oktober vieren ze met zijn allen hun 60-jarig jubileum en daar kijken ze enorm naar uit.

Teun en Korrie van Rossum-van der Merwe met dorpswethouder Huibert Steen