Terug naar het overzicht

Denk mee over hondenvelden in de Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op ons eiland wonen veel mensen, maar ook veel honden. Voor onze trouwe viervoeters is echter niet altijd ruimte om te spelen of te kunnen rennen. In sommige van onze dorpen zijn speciale gebieden aangewezen waar honden los mogen lopen, maar dit is niet in ieder dorp het geval. Als gemeente willen wij meer gebieden aanwijzen voor honden om los te kunnen lopen en te spelen. Dit doen wij graag samen met u.

Draag locaties aan voor hondenvelden

Weet u een plek bij u in de buurt die geschikt zou zijn voor het realiseren van een hondenveld? Laat het ons weten via openbareruimte@gemeentehw.nl. Geef hierbij duidelijk aan om welk veld het gaat. Bijvoorbeeld door middel van straatnaam en huisnummer van een nabijgelegen woning of duidelijk aangegeven op een kaart. Ook suggesties over al bestaande hondenvelden of losloopgebieden zijn welkom.

Wij horen graag van u

Als u een veld aandraagt dan zal deze beoordeeld worden op meerdere punten. Onder anderen; de locatie in de buurt, het soort gras en bodem, de grootte van het veld. Er komt veel kijken bij het aanwijzen van deze velden, hierom kunnen wij niet garanderen dat de door u aangedragen suggesties ook uitgevoerd worden. Wij proberen zo veel mogelijk rekening te houden met ieders wensen en belangen, de openbare ruimte moet nu eenmaal gedeeld worden. Wij waarderen het als u met ons meedenkt over mogelijke locaties. Zo kunnen wij samen een plek vinden voor de viervoeters van de Hoeksche Waard!