Terug naar het overzicht

De sleeën en schaatsen mogen van zolder!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Nederland maakt zich klaar voor een periode met sneeuw en kou. En als het even meezit kunnen we de schaatsen van zolder halen! Ondanks corona kunnen we gelukkig toch wandelen, sleeën en schaatsen. Graag vertellen we hoe je dit coronaproof kunt doen.

Het doel van de lockdown is om het aantal ontmoetingen zo veel mogelijk te beperken. Zo kunnen we besmettingen met het coronavirus tegengaan. We zetten daarom de regels voor buiten hieronder nog even op een rij. Zo voorkomen we samen dat door de winterpret de druk op de zorg toeneemt.

Kinderen tot en met 17 jaar mogen samen schaatsen of in de sneeuw spelen

Zij hoeven daarbij niet verplicht afstand te houden. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat er teveel mensen op een ijsbaan samenkomen.

18 jaar of ouder? Dan gelden andere regels

Volgens de huidige regels mag je naar buiten met mensen van je eigen huishouden, of in je eentje met één iemand van buiten je eigen huishouden. Dat betekent dat je sneeuwballen mag gooien met je eigen huishouden, of mag gaan schaatsen met één vriend of vriendin, dus in een groepje van twee mensen. Houd afstand van anderen en voorkom groepsvorming. Als het te druk wordt, ga dan weg.

Schaatsen op de schaatsbaan

Schaatsen is een buitensport. Dat betekent dat je buiten op een schaatsbaan mag schaatsen. Schaatsverenigingen maken zelf de afweging of ze open gaan. Je mag schaatsen op een schaatsbaan met je eigen huishouden of samen met maximaal één volwassene van buiten je eigen huishouden. Dat mag alleen als je 1,5 meter afstand van elkaar houdt. Beheerders van ijsbanen moeten zelf ervoor zorgen dat het niet te druk wordt op de schaatsbaan. Zie je dat het druk is? Ga dan weg en kom op een ander moment terug.

Toertochten

Sportwedstrijden en andere evenementen zijn verboden. Toertochten of andere schaatswedstrijden zijn dus niet toegestaan. Je kunt natuurlijk wel zelfstandig een tocht maken. Houd met het plannen rekening met de avondklok.

Ben je niet helemaal zeker van de kwaliteit van het ijs, ga dan niet het ijs op. Wij wensen jullie veel plezier toe.