Terug naar het overzicht

De prikbus van de GGD terug naar de Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Zonder afspraak coronaprik bij u in de buurt

Op verzoek van veel inwoners komt de prikbus van de GGD terug naar de Hoeksche Waard! De bus was eind september ook in de Hoeksche Waard. In 5 dagen zijn toen 1055 prikken gezet. Bij de bus kunt u uw vragen over vaccinatie stellen en uw eerste of tweede vaccinatie tegen corona halen. Dichtbij, gratis en zonder afspraak.

Informatie over vaccineren en eerste of tweede prik

Inwoners kunnen in de bus informatie krijgen over de vaccinatie tegen corona van voorlichters van de GGD. Zij kunnen zich ook laten vaccineren. Inwoners kunnen kiezen tussen BioNTech/Pfizer en Janssen. Voor de eventuele tweede vaccinatie maken zij een afspraak op een ‘vaste’ locatie. Hiermee worden ze ter plekke geholpen door medewerkers van de GGD. Heeft u uw eerste vaccinatie al gehad? Dan kunt u in de prikbus ook uw tweede vaccinatie halen.

De prikbus staat – steeds tussen 12.00 en 20.00 uur – in de volgende dorpen op de volgende dagen:

DatumPlaats prikbus 1Plaats prikbus 2
Maandag
25 oktober
Piershil
Voorstraat 39 
Klaaswaal
Oranjeplein
Dinsdag
26 oktober
Zuid-Beijerland
Parkeerplaats Albert Heijn
Numansdorp
Flohilplein
Woensdag
27 oktober
Oud-Beijerland
Parkeerplaats Blokker 
Heinenoord 
Sporthal De Tienvoet 
Donderdag
28 oktober
Strijen
Stockholmplein
Puttershoek
Oranjeplein
Vrijdag
29 oktober
Westmaas
Breestraat
‘s-Gravendeel
Parkeerplaats ’t Weegje

Voor wie?

Iedereen vanaf 12 jaar kan in de bus een vaccinatie krijgen met een vaccin dat beschermt tegen corona. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassen persoon bij moet zijn. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen alleen komen.

ID en mondkapje meenemen

Iedereen die een prik wil, moet een legitimatiebewijs laten zien en een mondkapje meenemen. Ook kinderen moeten een legitimatiebewijs laten zien.

Al een afspraak staan?

Heeft u al een afspraak staan bij een vaste vaccinatielocatie? Dan mag u nog steeds naar de prikbus komen. Bel dan met het landelijke nummer 0800-7070 om uw vaccinatieafspraak afzeggen. Het is niet mogelijk de afspraak digitaal te veranderen.

Vragen en meer informatie

Bij de bus zijn voorlichters aanwezig van de GGD. Zij kunnen uw vragen over het coronavirus en de vaccinatie beantwoorden. Voor meer informatie over de coronavaccinatie kunt u bellen met de GGD Zuid-Holland Zuid: 078 – 770 85 80 (tussen 08.00 en 20.00 uur).