Terug naar het overzicht

De Inspiratiebus komt eraan!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Mensen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, in hun eigen omgeving. Maar wat nou als de dagelijkse dingen wat meer moeite gaan kosten? Technologie kan hierbij dan ondersteunen. “Om inwoners en professionals te informeren over welke technologische ontwikkelingen er zijn om te helpen in het dagelijks leven, komt de Inspiratiebus naar de Hoeksche Waard. De Inspiratiebus is een initiatief van onder andere Avans Hogeschool en gemeente Breda. Op maandag 30 mei kan iedereen die meer wil weten een kijkje komen nemen bij de bus en zich laten inspireren voor de toekomst”, aldus wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat (Welzijn en inclusieve samenleving).

Inspiratiebus on tour

Langer thuis wonen en zo lang mogelijk voor uzelf zorgen op een manier die u prettig vindt. Als de dagelijkse dingen wat meer moeite gaan kosten, kan technologie u hierbij ondersteunen. Het kan meer comfort en gemak geven en een oplossing zijn voor dagelijkse uitdagingen. In de Inspiratiebus maakt u kennis met technologie voor alledag. Er zijn handige middelen te vinden om veilig en comfortabel te leven en wonen. Nu en in de toekomst.

Voor wie is de bus?

De technologie die in de bus te zien is, is interessant voor inwoners, mantelzorgers en professionals werkzaam in zorg en welzijn.  De bus is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar bij de bus gaan wij graag met u in gesprek om uw vragen te beantwoorden.

Waar en wanneer?

Op maandag 30 mei staat de Inspiratiebus op de volgende plekken:

  • Van 10.00 tot 12.00 uur: Hendrik Hamerstraat in ’s Gravendeel
  • Van 13.00 tot 15.00 uur: Stockholmplein in Strijen
  • Van 16.00 tot 18.00 uur: Vlielanderstraat in Numansdorp

Een rondleiding in de bus duurt ongeveer 20 minuten. Een afspraak maken is niet nodig, u kunt gewoon langskomen.

Komt u ook?

Op de locaties, naast de bus, kunt u onder het genot van een kopje koffie in gesprek met medewerkers van Welzijn Hoeksche Waard, Bibliotheek Hoeksche Waard en ambassadeurs van Lang Leve thuis en medewerkers van Alerimus en Wijkhuis, Huiskamer van de Wijk.  Op de website ‘Lang Leve Thuis’ vindt u nog meer handige informatie, inspirerende voorbeelden en tips over wat u zelf kunt doen om fijn en zorgeloos te (blijven) wonen.

Inspiratiebus