Terug naar het overzicht

Dag van de Mantelzorg

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Aanstaande dinsdag 10 november is het de ‘Dag van de Mantelzorg’. Die dag zetten we in Nederland met elkaar mantelzorgers in het zonnetje. Mantelzorgers zorgen voor iemand die langdurige ondersteuning nodig heeft en met wie zij een persoonlijke band hebben. Dit is vaak een familielid, een kind of goede bekende. Zij doen dit langdurig (minimaal 3 maanden lang minstens 8 uur per week). Ze geven vooral ongebruikelijke zorg aan hun naaste(n), waarmee ze het bijvoorbeeld mogelijk maken dat iemand zelfstandig kan blijven wonen of beter in staat is voor zichzelf te zorgen.

Landelijke campagne ‘Deel je zorg’ start op woensdag 11 november

Met deze campagne roept de overheid mantelzorgers op om te praten over wat ‘mantelzorger zijn’ betekent. En vooral ook hulp te vragen als daar behoefte aan is. Als gemeente steunen we deze campagne en sluiten we hierop aan.

De komende weken plaatsen we op onze socialmediakanalen diverse berichten voor onze lokale mantelzorgers. Berichten waarin we hen informeren over wat er in de Hoeksche Waard aan vrijwillige en professionele hulp wordt geboden.

Maar we roepen mantelzorgers ook op om aan ons kenbaar te maken aan welke vorm van ondersteuning zij nog meer behoefte hebben. Want samen zorgen we ervoor dat de juiste hulp en ondersteuning in de Hoeksche Waard te vinden is. #Deeljezorg

Bedankt u mantelzorgers ook op woensdag 11 november?

Mantelzorgers zijn belangrijk. Daarom willen we hen op de ‘Dag van de Mantelzorg’ bedanken voor hun inzet. Omdat we vanwege corona zo min mogelijk samen komen, kunnen we dat op 11 november digitaal doen. Via onze socialmediakanalen en website kunt u dinsdag een gifje (animatie) downloaden. Deze kunt u via WhatsApp, e-mail of via een story sturen naar / delen met de mensen die u wilt bedanken voor hun inzet en hulp aan een naaste.

Download gifje Trots op wat je doet
Download gifje Ik ben er ook voor jou
Download gifje Bedankt voor de goede zorgen