Terug naar het overzicht

Dag van de Mantelzorg Hoeksche Waard 2021

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Een week van verwennerij voor Hoeksche mantelzorgers

Op woensdag 10 november is het weer de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet, omdat zij met hart en ziel zorgen voor hun dierbare(n). Ook gemeente Hoeksche Waard wil de inzet van mantelzorgers belonen. Namens de gemeente zal MEE Mantelzorg, in samenwerking met een aantal organisaties, van zondag 7 tot vrijdag 12 november een verwenweek organiseren. Mantelzorgers in de Hoeksche Waard worden dus niet alleen op de Dag van de Mantelzorg zelf verwend, maar kunnen een kleine week genieten van zowel online als fysieke activiteiten.

Een divers aanbod

De organisaties MEE Mantelzorg, Zorgwaard, Alerimus, Heemzicht en Welzijn Hoeksche Waar bieden mantelzorgers dit jaar een divers aanbod. Zo zijn er aan aantal Gezond Natuurwandelingen waar mantelzorgers bij aan kunnen sluiten. Ook is er een online link naar een ‘onewomanshow’, een fantastisch cabaret door Conny van den Eijnden, die op elk moment bekeken kan worden. Verder is er een workshop bloemschikken, online yoga én een online bingo voor jonge mantelzorgers. Naast verwennerij is er ook ruimte voor kennisdeling en dialoog. Tineke van Sleen verzorgt een interactieve online sessie rondom dementie. Voor een volledig overzicht van alle activiteiten en informatie over aanmelden, ga naar de website van MEE Mantelzorg.

Inschrijven MEE Mantelzorg

Mantelzorgers die ingeschreven staan bij MEE Mantelzorg ontvangen automatisch een bericht over de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers die (nog) niet zijn ingeschreven bij MEE Mantelzorg kunnen contact opnemen met het Servicebureau van MEE via telefoonnummer 0181 – 33 35 07 of per e-mail servicebureau@meeplus.nl. Ook voor informatie over de Blijk van Waardering voor mantelzorgers en de Hoeksche Cadeaubon kunt u hier terecht. Ingeschreven mantelzorgers ontvangen 3 keer per jaar het mantelzorgmagazine en worden op de hoogte gehouden over mantelzorgondersteuning.