Terug naar het overzicht

CZ wil samenwerken aan toekomstbestendige ouderenzorg

Dit nieuwsbericht is verlopen.

“Het is mooi wanneer we als CZ een intensievere samenwerking kunnen aangaan met gemeente Hoeksche Waard en 3 zorgorganisaties die al samenwerken en met elkaar de verantwoordelijkheid nemen voor de toegankelijkheid van de ouderenzorg. We staan allemaal voor dezelfde uitdagingen, namelijk zoveel mogelijk voorkómen dat mensen veel hulp nodig hebben en ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk veilig en zelfstandig kunnen wonen op een manier die bij hen past,” dat zegt Caro Verlaan, manager CZ zorgkantoor.

Samen met wethouder Joanne Blaak- van de Lagemaat en de zorgbestuurders van zorgorganisatie Heemzicht, Zorgwaard en Alerimus bekrachtigde zij maandag 1 november de intentie tot samenwerking in de vorm van een duurzame coalitie. Hoeksche Waard is één van de Zuid-Hollandse Eilanden en heeft zo’n 87.000 inwoners. Alle betrokkenen hebben het voornemen uitgesproken de komende 5 jaar intensief te gaan samenwerken aan een toekomstbestendige ouderenzorg.

Toekomstbestendigheid

De ouderenzorg staat voor grote uitdagingen. Het aantal ouderen neemt de komende 20 jaar enorm toe en die ouderen leven gemiddeld ook nog eens langer. Het aantal mensen met ouderdomsziekten gaat hoe dan ook fors toenemen. Dat betekent automatisch dat meer mensen een beroep zullen doen op zorg en ondersteuning. Tegelijkertijd krimpt de arbeidsmarkt en neemt ook het mantelzorgpotentieel naar verwachting af. Samen naar een oplossing zoeken voor deze vraagstukken is de basis van de overeenkomst.

Duurzame coalities CZ

Eerder vormde CZ al coalities om de zorg duurzaam te veranderen met ziekenhuizen, ggz-instellingen, een apotheekketen en een andere ouderenzorgorganisatie, namelijk TanteLouise (regio Bergen op Zoom). Bij TanteLouise richt CZ zich op ouderen met een wat zwaardere zorgvraag dan in deze coalitie.