Terug naar het overzicht

Corona teststraat is geopend

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op woensdagochtend 9 september ging de teststraat voor het coronavirus in de Hoeksche Waard open. Deze teststraat is op werkdagen geopend van 08.30 tot 12.00 uur. De locatie is Recreatieoord Binnenmaas aan de Vrouwenhuisjesweg 1 in Mijnsheerenland.

“Ik ben erg blij dat er een teststraat in de Hoeksche Waard is”, aldus wethouder Joanne Blaak–van de Lagemaat. “Het is ontzettend belangrijk dat mensen die (milde) klachten hebben zich zo snel mogelijk kunnen laten testen. Het helpt als je dan het eiland niet meer af hoeft. Door een goede samenwerking met Bres Accommodaties en GGD Zuid-Holland Zuid konden we deze teststraat in korte tijd realiseren.”

Alleen op afspraak

U kunt alleen op afspraak langskomen. U kunt een afspraak maken door te bellen naar het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of online via website rijksoverheid.nl/coronatest.

Recreatieoord Binnenmaas blijft geopend

De teststraat op het recreatieoord is opgebouwd op een afgezet gedeelte van het terrein. Bezoekers van het recreatieoord waar onder andere een speeltuin, kinderboerderij en restaurant zijn, komen op geen enkele wijze in aanraking met de mensen die voor de teststraat komen. Het recreatieoord blijft geopend voor bezoekers op de woensdag, vrijdag, zaterdag en zondagen. Kijk voor de openingstijden van Recreatieoord Binnenmaas op www.recreatieoordbinnenmaas.nl.