Terug naar het overzicht

Complete metamorfose voor dorpshuis De Swaensvoet

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Dinsdag 26 januari heeft de gemeenteraad besloten aanvullend krediet beschikbaar te stellen voor de renovatie van dorpshuis De Swaensvoet in Nieuw-Beijerland. Hierdoor kunnen inwoners en verenigingen direct na de zomervakantie al beschikken over een compleet vernieuwd dorpshuis Wethouder Paul Boogaard is verheugd dat de gemeenteraad unaniem heeft ingestemd met de plannen voor de grondige verbouwing en feliciteerde beheerder Cora Wennekes vandaag door haar een bos bloemen aan te bieden. 

Aan de slag 

Verantwoordelijk wethouder Paul Boogaard is erg blij met de komende metamorfose. “Want, eerlijk is eerlijk, dat werd ook wel tijd. De besluitvorming over de renovatie heeft mede door de gemeentelijke herindeling even op zich laten wachten. Maar nu kunnen we echt aan de slag.” 

Fris en eigentijds 

Na de renovatie beschikt Nieuw-Beijerland over een frisse en eigentijdse gymzaal voor het bewegingsonderwijs en de beoefening van binnensportactiviteiten voor de verschillende verenigingen. Boogaard: “Het pand is technisch sterk verouderd. De isolatie is niet goed en het interieur is gedateerd. De gymzaal wordt nu geheel gerenoveerd en aangepast aan de eisen van de huidige tijd. En heel belangrijk: door de nieuwe ventilatie wordt er ook alles aan gedaan om het gebouw zo ‘coronaproof’ mogelijk te maken! Het gerenoveerde dorpshuis is straks duurzaam én toekomstbestendig.”