Terug naar het overzicht

Coming-Outdag in de Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Maandag 11 oktober was het Coming-Outdag. Net als veel andere inwoners en organisaties in de Hoeksche Waard hees ook gemeente Hoeksche Waard de regenboogvlag. We laten daarmee zien dat iedereen, ongeacht hun genderidentiteit of seksuele oriëntatie, welkom is in onze gemeente. Deze dag waren er verschillende activiteiten:

Foto 1: Bij het gemeentehuis in Maasdam hees Burgemeester Bram van Hemmen de regenboogvlag samen met Raymond Kalkman van belangengroep LHBT+ HW, burgerraadslid Marjan Menting en haar partner en gemeentesecretaris Barbera Silvis-de Heer.

Foto 2: Wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat hees de regenboogvlag bij het gemeentehuis in Oud-Beijerland. Ze werd hierbij geholpen door Mari Opmeer van LHBT+ HW, Anna den Boer en haar partner en raadslid Jolanda Koning.

Foto 3: In Schiedam ontving Raymond Kalkman van LHBT+ HW de Jillis Bruggeman Opsteker voor zijn inzet voor de belangengroep en het bespreekbaar maken van LHBT+ in de Hoeksche Waard. Wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat reikte de opsteker aan hem uit.

Foto 4: In de Hoeksche Huiskamers In Puttershoek, Numansdorp en Westmaas vertelde Roze 50+ en Ies van den Hoek over coming-out.

Foto 5: Ook op veel andere plekken in de Hoeksche Waard hees men de regenboogvlag. Zoals hier bij de Hoeksche Huiskamer in Puttershoek.

Foto 6: In De Open Hof in Oud-Beijerland opende wethouder Harry van Waveren de tentoonstelling God van de Regenboog. Te bezichtigen tot en met vrijdag 12 november.

Foto 7: Op alle locaties en het hoofdkantoor van Jong HW wapperde de regenboogvlag.

Foto 8: Bij Kindcentrum De Blieken in Klaaswaal werd ook een regenboogvlag opgehangen.