Terug naar het overzicht

Campagne regionaal educatief project HackShield gelanceerd

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vandaag vond in Krimpen aan den IJssel de aftrap van het regionale project HackShield Future Cyber Heroes plaats. Ook gemeente Hoeksche Waard neemt deel aan dit educatieve project. HackShield laat kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar via een spelprogramma kennismaken met de online wereld.

HackShield leert kinderen over de online wereld

De VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam is dit najaar begonnen met de regionale uitrol van het project HackShield Future Cyber Heroes. Deelnemende gemeenten aan dit educatieve project zijn: Brielle, Dordrecht, Gorinchem, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Krimpen aan den IJssel, Nissewaard, Rotterdam en Westvoorne. Door het spelen van de online game HackShield worden kinderen zich bewust van cybercriminaliteit en maakt het hen weerbaarder. En dat is belangrijk, want criminelen werken niet alleen op straat, maar ook online. Cybercriminaliteit wordt hierdoor een steeds groter probleem. Daarom roepen de deelnemende gemeenten hun jonge inwoners op om Cyber Agent te worden. Dat kan door de game HackShield te spelen op www.joinhackshield.nl of de app voor smartphone en tablet te downloaden.

Mobiel Media Lab laat kinderen kennismaken met HackShield

Kinderen die meer willen leren over cybercriminaliteit en de game HackShield kunnen hiervoor ook terecht in het ‘Mobiel Media Lab’. Dit is een vrachtwagen van de politie die is omgetoverd tot een mobiele onderzoeksruimte. In het Mobiel Media Lab krijgen de kinderen voorlichting van de politie en spelen zij de online game HackShield. Tijdens het spelen van de game gaan de kinderen fictief in gesprek met hackers en experts om samen oplossingen te vinden voor problemen zoals cyberpesten, online privacy, digitale veiligheid en datalekken. Naast dat de kinderen weerbaarder worden, kunnen zij zo ook zorgen voor meer bewustwording bij hun naasten.

Mobiel Media Lab Mijnsheerenland geannuleerd

Het Mobiel Media Lab zou eerst op dinsdag 29 december aan het Van der Straatenplein in Mijnsheerenland staan. Kinderen konden zich hiervoor aanmelden via de website van Bibliotheek Hoeksche Waard www.debhw.nl. Deze datum hebben we door de strengere coronamaatregelen moeten annuleren. Zodra het weer kan komen we met een nieuwe datum.

Kom in actie!

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, ook in gemeente Hoeksche Waard. Daarom zijn we op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Kinderen kunnen ons helpen om de gemeente te beschermen. Daarom vragen we hen om Cyber Agent in Hoeksche Waard te worden door HackShield online te spelen op www.joinhackshield.nl of de app voor smartphone en tablet te downloaden. De beste Cyber Agents van de gemeente worden aan het eind van de campagne officieel gehuldigd. Samen zorgen we voor een veilige online wereld!

Aftrap campagne in het Mobiel Media Lab in Krimpen aan den IJssel
(foto: gemeente Krimpen aan den IJssel)