Terug naar het overzicht

Burgemeester verwelkomt nieuwe Nederlanders in Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Ze hebben er hard voor gestudeerd en soms een lange weg voor moeten bewandelen. Maar nadat zij op woensdag 2 september de eed of belofte aflegden, reikte burgemeester Bram van Hemmen aan 7 nieuwkomers de officiële papieren voor het Nederlanderschap uit.  

Met de eed of belofte beloofden de meerderjarige nieuwe Nederlanders de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en de plichten te vervullen. De genaturaliseerde Hoeksche Waarders hebben een diverse achtergrond. Zo komen ze uit Syrië, Somalië en Senegal.

De groep van 3 vrouwen, 3 kinderen en 1 man zijn om verschillende redenen Nederlander geworden. Wel zijn zij allen tussen de 5 en 10 jaar in Nederland. Misschien nog leuk om te vermelden dat zij met familie en vrienden samen kwamen voor dit moment.

Persoonlijk stilstaan bij dit belangrijke moment
Gemeente Hoeksche Waard is een van de weinige gemeenten waar de naturalisatie nog via een ceremonie plaatsvindt, waar ook vrienden en familie aanwezig zijn. Veel gemeenten sturen de papieren in deze coronatijd per post. De burgemeester vindt het echter zo’n belangrijk moment dat hij er net als altijd persoonlijk bij stil wil staan. Uiteraard is bij de bijeenkomst rekening gehouden met de maatregelen rondom corona en de richtlijnen van het RIVM.

Wij feliciteren deze Hoeksche Waarders met hun Nederlanderschap en wensen hen veel succes en geluk toe in de toekomst!