Terug naar het overzicht

Burgemeester Bram van Hemmen in gesprek met jongeren over gevolgen corona

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op dinsdag 9 juni bezocht burgemeester Bram van Hemmen het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland. Aanleiding was de vraag van premier Mark Rutte en het facebookbericht van de burgemeester om in gesprek te gaan met de jeugd over de corona-gevolgen en wat dit volgens jongeren betekent voor de toekomst.

Bram van Hemmen sprak met 10 leerlingen: 9 van het Hoeksch Lyceum en 1 jongedame van 12 jaar van openbare basisschool Het Driespan uit Puttershoek. De burgemeester vroeg de leerlingen welke impact de coronamaatregelen op hun leven hadden en hij wilde weten hoe zij de toekomst zagen.

Leerlingen: “sociale contacten liggen stil”

Sommigen vonden het fijn dat je je eigen schoolwerk kan inplannen en volgens hen werkte dat efficiënter, anderen hadden meer moeite met de online lessen. Sociale contacten liggen sinds de coronamaatregelen stil, maar toch vinden zij dat mensen over het algemeen socialer zijn geworden. De eindexamenleerlingen gaven aan dat ze het jammer vinden dat het laatste schooljaar anders loopt dat waar ze al 5,5 jaar naar hadden uitgekeken. Over de toekomst zei de groep dat er onzekerheid is over wanneer corona echt onder controle is: misschien is dat pas over 2 of 3 jaar? Thuisonderwijs en thuiswerken zien de jongeren wel zitten. Met name omdat het beter is voor het milieu.

Enkele leerlingen willen de politiek in

Uiteindelijk kwam er ook een mooi gesprek op gang over de politiek; 2 leerlingen waren erg geïnteresseerd om de politiek in te gaan. De burgemeester moedigde dit aan en nodigde hen uit in gesprek te gaan met fractievoorzitters van politieke partijen De jongeren stelden het gesprek met de burgemeester zeer op prijs en zijn hopen dat er meer van dit soort gesprekken volgen.