Terug naar het overzicht

Burgemeester Bram van Hemmen brengt podcast uit

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Burgemeester Bram van Hemmen heeft vrijdag 20 november zijn eerste podcastaflevering als burgemeester van gemeente Hoeksche Waard uitgebracht. Onder de naam ‘van Hemmen’ publiceert hij eens per 14 dagen een nieuwe aflevering van 20 minuten. Elke aflevering ontvangt hij een nieuwe gast, waarmee hij in gesprek gaat over wat op dat moment leeft en speelt in de Hoeksche Waard. Het eerste gesprek vond plaats met Nico de Pijper, directeur-bestuurder van Zorgwaard. De woonzorgorganisatie is met 1300 medewerkers en 1100 vrijwilligers de grootste werkgever van de Hoeksche Waard. Samen spraken zij over actualiteiten rondom corona, de dilemma’s die ontstaan en de samenwerking tussen zorgpartijen.

Burgemeester Bram van Hemmen: “In deze tijd is het lastig en soms onmogelijk om mensen en organisaties te bezoeken. Ik vind het belangrijk om op andere, creatieve manieren verbinding te maken en verhalen te delen. Dat doe ik al via social media. Door het maken van podcastafleveringen hoop ik mensen mee te kunnen nemen in zaken die nu op en rondom de Hoeksche Waard spelen.”

Podcast luisteren

De podcast is te beluisteren via vrijwel alle podcastplatforms- en apps, waaronder Soundcloud (https://soundcloud.com/vanhemmen) en Spotify. Ook Omroep Hoeksche Waard zendt de podcast uit, op zondagen tussen 16.00 – 17.00 uur tijdens het programma Podcast-radio.

Ervaringsdeskundige

Het uitbrengen van een podcast is voor de burgemeester niet nieuw. Als burgemeester van Sliedrecht bracht hij eerder dit jaar ook een podcast uit. Deze podcast was onderdeel van het afscheid van zijn voormalige gemeente. De podcast is te vinden onder de naam ‘Mooi Sliedrecht’.

Podcasts worden steeds populairder

Een podcast is een soort radioprogramma dat op elk moment te beluisteren is. Doordat een podcastaflevering te downloaden of te streamen is, is het heel toegankelijk en op elk moment en elke plaats te beluisteren. Zeker nu veel mensen thuiswerken en heel de dag naar een beeldscherm staren, wordt het luisteren van een podcast steeds populairder.

Volgende aflevering

Voor de tweede aflevering van ’van Hemmen’, die over 2 weken te beluisteren is, gaat de burgemeester in gesprek met Rob Kievit. Hij is directeur van het Ikazia Ziekenhuis en inwoner van de Hoeksche Waard. Heeft u een vraag voor Rob Kievit? Mail deze dan naar podcast@gemeentehw.nl.