Terug naar het overzicht

Briljanten huwelijk voor echtpaar Verschoor uit Maasdam

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Gefeliciteerd! Vandaag vieren meneer Verschoor en mevrouw Verschoor-Verwijs uit Maasdam hun 65-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Bram van Hemmen belde het echtpaar om hen namens het gemeentebestuur te feliciteren. Natuurlijk werd er ook een feestelijke bos bloemen bezorgd.

De 89-jarige meneer Teun Verschoor is geboren in Strijensas en de 91-jarige mevrouw Nel Verschoor komt uit Maasdam, grenzend aan Cillaarshoek. Teun en Nel leerde elkaar kennen in de Kerkstraat in Strijen. Na hun trouwdag, zijn ze bij de ouders van Nel aan de Gatsedijk in Maasdam gaan wonen. Waar het bruidspaar op de dag van vandaag nog in het mooi gelegen en karakteristieke dijkhuis met veel plezier wonen. Samen kregen ze 2 dochters en zijn ze trotse opa en oma van 2 kleinkinderen.

Nel was niet alleen jarenlang mantelzorger van haar hulpbehoevende moeder, die ze jarenlang thuis verzorgde, maar ze was ook een enorme kattenliefhebster! Ze ving en verzorgde in huis meerdere aangelopen katten op. Ook houdt Nel van lezen, puzzelen, handwerken en zingen in het koor “Zanglust”. 

Teun heeft altijd gewerkt in de bouw en is op 57-jarige leeftijd met de VUT gegaan. Stilzitten daar houdt Teun niet van: fietsen door de Hoeksche Waard, met volle overgave onderhouden van het dijkhuis en de omliggende tuin met bloemen, fruitbomen en de groentetuin. Samen toerden ze met de auto regelmatig richting Zeeland en jaarlijks naar hun vakantieadres bij de Moezel.

Helaas lukt dit voor beiden allemaal niet meer. Teun is al langere tijd mantelzorger van zijn vrouw, waarbij ouderdom en een zwakkere gezondheid hun parten spelen. Toch hoopt het bruidspaar met de nodige thuiszorg, nog een tijdje samen thuis te kunnen blijven wonen. Vandaag, 65 jaar later vieren ze in huiselijke kring hun briljanten huwelijksfeest.