Terug naar het overzicht

Brand in het buitengebied van Heinenoord

Dit nieuwsbericht is verlopen.

07.20 uur
Aan het begin van de nacht is een zeer grote brand ontstaan in het buitengebied van Heinenoord. Het gaat om een grote hoeveelheid wilgentakken. Het bestrijden van de brand zal nog enige tijd duren. De brandweer laat de brand momenteel gecontroleerd uitbranden.

Rookoverlast

Er was veel warmteontwikkeling en in Heinenoord en Oud-Beijerland is sprake van rookoverlast. De brandweer heeft metingen verricht en hier is niets afwijkends uitgekomen. Rook is echter nooit gezond. Ervaart u nog overlast? Hou dan uw ramen en deuren gesloten.

Asdeeltjes

Er zijn veel asdeeltjes neergekomen in Heinenoord. Doordat de wind is toegenomen, kan de overlast van brandgeur en neerdalende asdeeltjes nog even aanhouden. De asdeeltjes zijn te vergelijken met de resten uit een vuurkorf. De asdeeltjes kunt u zelf verwijderen. Gladde oppervlakten kunt u afspoelen met water. Bekleding en zachte voorwerpen kunnen (zacht) afgeborsteld worden. 

Medewerker brandweer gewond

Aan het begin van de nacht is een medewerker van de brandweer licht gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. De medewerker is inmiddels weer thuis. 

11.10 uur

De brand is weer onder controle

De brand is onder controle en de brandweer is aan het inpakken. In Heinenoord en Oud-Beijerland zijn asdeeltjes terechtgekomen. Deze kunt u zelf opruimen (spoelen of poetsen).

Volg voor actuele informatie ook de liveblog op www.zhzveilig.nl.