Terug naar het overzicht

Bram van Hemmen neemt symbolisch cheque Roparunteam Hoeksche Waard Runners in ontvangst

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het had een mooi gezicht kunnen zijn: zo’n 225 Roparunteams die door de Hoeksche Waard rennen op weg naar de finish aan de Coolsingel. Door corona heeft de Roparun niet kunnen plaatsvinden. Toch is er het hele jaar actie gevoerd om geld in te zamelen. Team 1 Stichting Hoeksche Waard Runners haalde ook een bedrag op. Voorzitter Jan Vermeulen overhandigde vandaag een cheque met het opgehaalde bedrag aan burgemeester Bram van Hemmen.

Met dit symbolische gebaar maakte de lopers het bedrag bekend: € 75.000 euro . Dit geld komt ten goede aan (palliatieve) zorg voor kanker patiënten. Het lopersteam haalde dit  jaar voor de 24ste keer geld op voor palliatieve zorg met als motto ‘geen dagen toevoegen aan het leven, maar leven aan de dagen’ In al die jaren bij elkaar gaat hebben ze al zo’n 2 miljoen euro bij elkaar gerend voor het goede doel. De teamleden zijn afkomstig uit heel de Hoeksche Waard .

Een Roparunteam bestaat uit ongeveer 25 personen

Er zijn 8 lopers, 4 fietsers, cateringmensen, chauffeurs, en masseurs.
Het Hoeksche Waardse runnersteam start normaalgesproken op zaterdagavond en ruim veertig non stop uren later passeren zij via Numansdorp, Klaaswaal, Oud Beijerland en Heinenoord de finish in Rotterdam. Inschrijven voor Roparun 2021 kan vanaf 1 augustus 2020.