Terug naar het overzicht

Blijk van Waardering 2021 voor mantelzorgers Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Mantelzorgers zorgen voor iemand die ondersteuning nodig heeft en met wie zij een persoonlijke band hebben. Dit is vaak een familielid, een ouder, een kind of een goede bekende, die extra zorg nodig heeft door een ziekte of beperking. In dit jaar, waarin veel dingen niet meer konden of mochten door corona, ging voor mantelzorgers één ding wel gewoon door: de zorg en ondersteuning voor hun dierbare. Gemeente Hoeksche Waard wil haar waardering laten blijken aan de mantelzorgers die zorgen voor een inwoner van de Hoeksche Waard. Ze schenkt hen daarom een Blijk van Waardering, een Cadeaubon Hoeksche Waard ter waarde van € 75,-. 

Wie ontvangt deze Blijk van Waardering?

Mantelzorgers die minimaal 3 maanden lang, minstens 8 uur per week, voor iemand zorgen kunnen de Blijk van Waardering aanvragen. Mantelzorgers die zorgen voor iemand in de Hoeksche Waard, maar zelf niet in de gemeente wonen, komen ook in aanmerking voor de waardering. Mantelzorgers kunnen voor maximaal 1 Blijk van Waardering per jaar in aanmerking komen, al zorgen zij voor meer dan 1 persoon. Per huishouden wordt er 1 Blijk van Waardering uitgereikt, ook als er meerdere mantelzorgers op hetzelfde adres wonen. Mantelzorgers zelf kunnen de waardering aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen en te retourneren aan MEE Mantelzorg, de organisatie voor mantelzorgondersteuning in de Hoeksche Waard. 

De gemeente vraagt inwoners om mantelzorgers die zij kennen te attenderen op de Blijk van Waardering. Dit geldt ook voor professioneel zorgverleners die contact hebben met partners, ouders of overige familie en bekenden van zorgvragers.

Aanvragen van de Blijk van Waardering

Mantelzorgers kunnen het  aanvraagformulier digitaal invullen of downloaden op de website van MEE Mantelzorg of op de pagina Blijk van Waardering Mantelzorg. Ook kan het aanvraagformulier opgevraagd worden via het Servicebureau van MEE Plus Zuid-Hollandse Eilanden via e-mailadres servicebureau@meeplus.nl of via telefoonnummer 0181 – 33 35 07. 

Contact bij vragen en informatie

Voor vragen of meer informatie over de Blijk van Waardering kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur contact opnemen met MEE Plus Zuid-Hollandse Eilanden via e-mail servicebureau@meeplus.nl of via telefoonnummer 0181 – 33 35 07.