Terug naar het overzicht

Bijzonder afscheidscadeau voor Alcazar-broers

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het leek een heel stil afscheid te worden, nadat het eindfeest van Alcazar Events tot 3 keer toe werd afgelast door de geldende coronamaatregelen. Toch werden de gebroeders Streefkerk – Leen, Jacob en Jan-Willem – op woensdag 27 oktober alsnog op een unieke wijze bedankt voor de manier waarop zij met Alcazar een prachtige evenementenlocatie met grote aantrekkingskracht op bezoekers van binnen en buiten de Hoeksche Waard hebben uitgebaat. Burgemeester Bram van Hemmen en wethouder Paul Boogaard (Economie) ontvingen de 3 broers op het gemeentehuis in Maasdam en boden de compleet verraste heren een diner aan, dat ter plaatse door kok Edwin Esmeijer (Vers Hoeksche Waard) bereid werd. 

Van discotheek naar evenementencentrum

Jan van der Pligt startte met Alcazar in 1981. Al snel was de discotheek populair binnen en buiten de Hoeksche Waard en kwamen er in het weekend duizenden jongeren naar Puttershoek toe. Niet alleen bezoekers kwamen graag op de locatie aan de Groeneweg, ook bekende nationale en internationale artiesten traden er dikwijls op. Van der Pligt was daarnaast ook eigenaar van bowling- en partycentrum De Posthoorn in Puttershoek en de Merwehal in Dordrecht.

Jacob en Leen Streefkerk waren in de jaren ’80 al werkzaam voor Van der Pligt en namen Alcazar in 2010 samen met broer Jan-Willem over. Alcazar ging vanaf dat moment verder als evenementencentrum en kok Jan-Willem opende een restaurant in het gebouw. 

Woningbouw

Projectontwikkelaar Stebru heeft Alcazar gekocht en gaat woningbouw realiseren op de locatie. De gebroeders Streefkerk hadden de Alcazar-periode graag willen afsluiten met een groot eindfeest, waarvoor de kaarten binnen korte tijd uitverkocht waren. Helaas gooide corona roet in het eten. Tot 3 keer toe is het eindfeest verplaatst en op 1 oktober moesten de sleutels écht ingeleverd worden bij de nieuwe koper. 

Alcazar verandert van eventlocatie naar woonlocatie, onder de naam Parc Alcazar. Er komt een mix aan woningen in een weelderige opzet met waterpartijen eromheen. Het gevarieerde aanbod telt appartementen en verschillende type woningen. Een klein onderdeel van Alcazar blijft bestaan: kok Jan-Willem gaat door met het thuisbezorgen van maaltijden onder de noemer ‘Alcazar At Home’. Leen en Jacob gaan genieten van hun welverdiende pensioen. 

Meer dan verdiend!

Burgemeester Bram van Hemmen en wethouder Paul Boogaard waren het erover eens dat de heren een mooi afscheidscadeau verdienen. Alcazar was niet alleen een mooie evenementenlocatie, maar is ook echt een begrip. Iedereen kent Alcazar, ook in een grote kilometerstraal rondom de Hoeksche Waard. Daarmee hebben Jan van der Pligt en vervolgens de gebroeders Streefkerk óók het gebied Hoeksche Waard op de kaart gezet. De heren werden onder valse voorwendselen naar het gemeentehuis gelokt en waren onder de indruk van de gedane moeite. “Meer dan verdiend”, aldus de burgemeester en wethouder.