Terug naar het overzicht

Beweegtuin Strijen voor jong en oud officieel in gebruik

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Woensdag 11 maart opende wethouder Joanne Blaak- van de Lagemaat de nieuwe Beweegtuin aan de Sportlaan in Strijen. De beweegtuin is een sport- en speelplek voor jong en oud.

In 2018 is met een aantal ouderen in Strijen gesproken over de inrichting van een speelplek die ook voor hen bruikbaar is. De nieuw opgeleverde beweegtuin aan de Sportlaan is het prachtige resultaat hiervan. De beweegtuin nodigt mensen uit om te bewegen en elkaar te ontmoeten. Ook omliggende (sport)verenigingen en scholen kunnen er gebruik van maken.

Voor ieder wat wils

Op een deel van de oude korfbalvelden staan beweegtoestellen met weinig weerstand. Deze toestellen zijn uitermate geschikt voor ouderen, maar ook jongeren en kinderen kunnen hier veel plezier aan beleven. Daarnaast zijn er calisthenics toestellen, is er een pannaveld gemaakt en staat er in het doelgebied van het voormalig korfbalveld een dubbele korf. De toestellen en veldjes zijn zo geplaatst dat er ook nog ruimte is voor groepen om gymnastiek- of grondoefeningen of balsporten te doen. Ook is het gehele veld toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Iedereen kan meedoen

Wethouder Joanne Blaak- Van de Lagemaat is trots op de realisatie van de beweegtuin. “Jong en oud kan in deze Beweegtuin naast en mét elkaar sporten, bewegen en elkaar ontmoeten.”