Terug naar het overzicht

Besluitvormende vergadering dinsdag 16 februari

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Wat besluit de gemeenteraad over 2 bestemmingsplannen? En over de verlenging van de achtervangovereenkomst HW Wonen? Dit en meer staat dinsdagavond 16 februari op de agenda van de raad. De raadsvergadering is vanwege coronamaatregelen digitaal. U kunt de vergadering live online volgen. Welkom!

BOB

De gemeenteraad Hoeksche Waard vergadert maandelijks volgens het BOB-model. Dat staat voor beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming.

Hoe ziet de BOB er uit? 

  • Het college stuurt voorstellen naar de raad om daarover te besluiten;
  • De raad besluit meestal niet ‘zomaar’ over zo’n voorstel. Hij wil een zo goed mogelijk beeld krijgen. Zijn er inwoners, bedrijven of instellingen die wat van het voorstel vinden en willen inspreken? Dat kan in de beeldvormende bijeenkomsten. De raad luistert en stelt vragen;
  • De week daarop gaan de fracties met elkaar in gesprek en vormen zich een oordeel. Dat gebeurt in de oordeelsvormende vergaderingen;
  • Een of twee weken daarna besluit de raad over het voorstel in zijn besluitvormende vergadering. 

Vergadering live online te volgen

U kunt de vergadering op 16 februari 2021 hier live online. De uitzending begint om 19.30 uur.

De hele agenda en de stukken voor deze bijeenkomst vindt u hier. Klik op datum 16 februari 2021.

Social media

Wat is en wat doet de gemeenteraad Hoeksche Waard? Welke onderwerpen bespreekt de gemeenteraad deze week? Hoe komt u in contact met raadsleden? U krijgt antwoord op deze én nog veel meer andere vragen via de social mediakanalen van gemeenteraad Hoeksche Waard.

Volgt u ons al?