Terug naar het overzicht

Bericht Connexxion: Aanpassing dienstregeling vanaf donderdag 19 maart

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus maken veel minder reizigers gebruik van het openbaar vervoer. Vanaf donderdag 19 maart passen wij – Connexxion – daarom onze dienstregeling aan. De aangepaste dienstregeling is vanaf woensdag 18 maart terug te vinden in onze reisplanner.

Wij vragen uw begrip voor deze situatie.

Door onze frequentie te verlagen, voorkomen we dat er lege bussen rondrijden en blijft er een basisvoorziening aan OV beschikbaar. Daarbij zorgen we dat alle belangrijke bestemmingen, zoals ziekenhuizen en bedrijven, goed bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Zo zorgen we ervoor dat de mensen die werken in cruciale beroepen veilig en comfortabel van en naar hun werk kunnen reizen.

De volgende buslijnen rijden vanaf 19 maart minder frequent:

104 (rijdt alleen tussen Hellevoetsluis en Ouddorp), 135, 138 (met kleine bussen tussen ongeveer 7:00 en 19:00 uur), 160, 164, 166, 167, 169, 171, 172, 174, 175, 176, 177, 264 en 436.

Bekijk de dienstregeling in de reisplanner voor actuele tijden.

De overige lijnen rijden niet.

Buurtbussen en belbussen:

Alle buurtbussen en belbussen komen te vervallen met uitzondering van lijn 169 in de daluren.

Op de zaterdagen en de zondagen rijden we met de volgende lijnen:

104, 160, 164, 166, 167, 171 en 436.

Op de zaterdagen en zondagen rijden we de volgende lijnen niet:

Lijn 135, 138, 194 rijden we niet en komt te vervallen op zaterdag en zondag. Daarnaast rijden alle niet eerder genoemde lijnen niet. Bekijk de dienstregeling in de reisplanner, de tijden zijn vergelijkbaar met de zondagdienstregeling.

Aangepaste serviceverlening in de bus

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, vragen we reizigers om via de zijdeur in te stappen en achterin in- en uit te checken. Hiermee verminderen we het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Met deze maatregel proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers.

Achterin instappen betekent dat reizigers geen los kaartje kunnen kopen bij de buschauffeur. Reizigers kunnen reizen met een OV-chipkaart, e-ticket of met de Tranzer app. Saldo en e-tickets zijn te koop via www.connexxion.nl

Buurtbussen

De chauffeurs van de buurtbussen zijn vrijwilligers. De huidige situatie rondom het coronavirus heeft de buurtbusvereniging doen besluiten dat zij sinds maandag 16 maart tijdelijk niet rijden.

Actueel reisadvies

Vanaf 18 maart is de aangepaste dienstregeling verwerkt in onze reisplanner. Houd deze pagina https://www.connexxion.nl/nl/nieuws/over-het-coronavirus/wijzigingen-hoeksche-waard-goeree-overflakkee en onze andere online kanalen in de gaten voor updates.