Terug naar het overzicht

Beheerdersechtpaar Verschoor neemt afscheid

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Na jarenlang hét gezicht en aanspreekpunt te zijn geweest van het Strijense dorpshuis Streona, nam het beheerdersechtpaar Verschoor deze week officieel afscheid van ‘hun’ dorpshuis. Wethouder Piet van Leenen markeerde het afscheid met een bezoekje én mooi cadeau. “Bijna 30 jaar hebben jullie je ziel en zaligheid in dit dorpshuis gestoken en voor ontzettend veel mensen gezorgd.” 

Overgangsfase

Wegens diverse omstandigheden, waaronder een onvoorziene coronaperiode, heeft beheerder Peter Verschoor doen besluiten, met pijn in het hart weliswaar, het beheer en de exploitatie van dorpshuis Streona over te dragen. Samen met zijn vrouw Marga waren zij bijna 30 jaar lang hét gezicht van het Strijense dorpshuis. Gemeente Hoeksche Waard heeft inmiddels per 1 oktober in Bres Accommodaties een opvolger gevonden. Tijdens de overgangsfase naar de nieuwe exploitant, blijft Peter Verschoor voorlopig nog wel actief in het dorpshuis. 

De spil

“Namens de Strijense gemeenschap wil ik jullie, Peter én Marga, dankzeggen voor jullie geweldige inzet gedurende al die jaren. Een dorpshuis zoals dit heeft een uitermate belangrijke functie binnen een kleine gemeenschap. Jullie waren de spil bij menige feestelijke gebeurtenis, maar ook bij een uitvaart stonden jullie altijd klaar voor de inwoners van Strijen. Hartelijk dank daarvoor,” aldus een dankbare wethouder Piet van Leenen. 

In het bloed

Bewogen lieten Peter en Marga de mooie woorden van de wethouder over zich heenkomen. Al kort op de overhandiging van de bloemen en cadeau volgde de vraag “Wat willen jullie drinken?” Vervolgens werd nog een goed gevulde en fraai vormgegeven borrelplank gepresenteerd. Die onvoorwaardelijke zorg voor mensen blijft ongetwijfeld nog in lengte van dagen in het bloed aanwezig van Peter en Marga Verschoor.