Terug naar het overzicht

Begeleiders voor fietstochten gezocht

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Stichting Welzijn Hoeksche Waard, Regionale projectgroep Verkeersveiligheid en De Hoekse Renners werken samen om het evenement Doortrappen Fietstochten in de Hoeksche Waard te organiseren. Voor de nog te starten fietsgroepen in Puttershoek en Strijen worden nog vrijwilligers gezocht voor de begeleiding van de fietstochten. Het programma Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie om ouderen zo lang mogelijk veilig en met plezier te laten fietsen (zowel e-bike als gewone fiets). In de Hoeksche Waard wordt ingezet op fietsgroepen die op een vaste dag en tijdstip gaan fietsen, om de 14 dagen, het hele jaar door zo lang het weer het toelaat. Een fietstocht duurt ongeveer 2 uur en gaat in een rustig tempo.

Aanmelden als vrijwilliger?

Bent u fietsliefhebber? En vindt u het leuk nieuwe mensen te leren kennen en samen sportief bezig te zijn? Wilt u fietsroutes bedenken en/of uitstapjes organiseren? Bent u op regelmatige basis of eens per maand beschikbaar als vrijwilliger? Neem dan contact met de Stichting Welzijn Hoeksche Waard via het emailadres bianca.denouden@welzijnhw.nl of via telefoonnummer 06-45 65 38 86.