Terug naar het overzicht

Alcazar: 67 nieuwe woningen in Puttershoek

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vandaag ondertekenden wethouder Piet van Leenen en Robert Steenbrugge van ontwikkelaar Stebru de anterieure overeenkomst voor het bouwen van nieuwe woningen op de oude evenementenlocatie Alcazar in Puttershoek.

Piet van Leenen: “Het heeft even geduurd en we zijn niet over één nacht ijs gegaan bij het vormgeven van dit plan. Deze locatie met bijzondere allure, aan de rand van Puttershoek, verdient dan ook een stedenbouwkundige opzet die het heden met het verleden en de toekomst verbindt. Het woningbouwprogramma draagt daaraan bij: een breed aanbod van starterswoningen en appartementen. En het komt de vitaliteit van Puttershoek ten goede, elk dorp heeft zo zijn eigen karakteristiek en DNA. Puttershoek bruist en dat zie je terug in de gevarieerde woningbouw op verschillende locaties. Zo zijn we met elkaar trots op onze dorpen én op ons eiland, waar we het open landschap koesteren, maar waar we ook een fijn woonklimaat bieden voor onze jongeren, gezinnen én senioren.”

Robert Steenbrugge vult aan: “Een half jaar geleden mocht ik de sleutels van de evenementenlocatie in ontvangst nemen. Met dubbele gevoelens. Want de locatie heeft veel nostalgische en emotionele waarde voor veel mensen, waaronder ikzelf. Wij gaan ons inspannen om er weer iets moois van te maken, in een andere vorm. We gaan er een plek van maken waar nieuwe herinneringen kunnen ontstaan.”

Breed aanbod

Het plan Alcazar maakt de bouw van 67 woningen mogelijk. Het gaat om betaalbare, middeldure en dure koopwoningen voor starters, ouderen, alleenstaanden, gezinnen uit de omgeving en regio Rotterdam. Type woningen zijn appartementen, villa’s en twee-onder-een-kapwoningen. De beneden-boven woningen zijn vooral voor starters.

Alle woningen worden duurzaam

De toekomstige woningen worden energieneutraal gebouwd. Dit betekent dat de woningen jaarlijks evenveel of meer energie opwekken dan de bewoners gaan gebruiken voor verwarming, koeling en warm water, apparaten en verlichting.

Planning

De ontwikkelaar verwacht begin 2023 te kunnen starten met bouwen. Oplevering vindt dan plaats in 2024.

Wilt u meer weten of heeft u vragen?

Het laatste nieuws over Alcazar vindt u op onze website.

v.l.n.r.: Michel Koorn (projectleider gemeente Hoeksche Waard), René Kleian (Stebru), wethouder Piet van Leenen, Robert Steenbrugge (algemeen directeur Stebru) en Bart van Veenendaal (Stebru)