Terug naar het overzicht

Acties om energie te besparen en de woning te verduurzamen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Alle energie die we gebruiken in de Hoeksche Waard, duurzaam en lokaal opwekken door bijvoorbeeld zon of wind. Dat wil gemeente Hoeksche Waard in 2040 bereiken. Dit lijkt nog ver weg, maar om het voor elkaar te krijgen, moeten we nu al actie ondernemen. Ook u kunt meedoen met het verduurzamen van uw woning! Gemeente Hoeksche Waard organiseert samen met het Regionaal Energieloket verschillende acties om u te informeren en hierbij te helpen. Wanneer uw dorp of buurt aan de beurt is, ontvangt u een brief. 

Zonnepanelenactie voor inwoners uit Oud-Beijerland en omgeving

Inwoners kunnen meedoen met een groepsaankoop voor zonnepanelen. Voor een goede prijs en kwaliteit wekt u zo zelf energie op. Daarmee wordt flink bespaard op uw energierekening. Ook is het beter voor het milieu. Iedere inwoner is of wordt uitgenodigd voor deze aankoopactie. De actie is opgedeeld in 4 rondes. Inwoners uit Oud-Beijerland en de noordwesthoek van de Hoeksche Waard zijn nu aan de beurt (ronde 3). Zij hebben in januari hierover een brief ontvangen.

Op 20 januari was er een online informatieavond. Heeft u deze gemist? Via de website van het Regionaal Energieloket kunt u deze nog terugkijken. En tot en met 16 februari kunt u zich nog aanmelden voor een woningopname en nagaan of zonnepanelen voor u interessant zijn.

Duurzame buurtacties in Piershil en het zuidwestelijke deel van Numansdorp

In een energiezuinig huis woont u prettiger én houdt u aan het einde van de maand meer geld over. De mogelijkheden tot verduurzamen en energie besparen zijn verschillend per type woning. Daarom informeren we samen met het Regionaal Energieloket inwoners per buurt hierover. We noemen dit duurzame buurtacties. Het Regionaal Energieloket maakt, op ons verzoek, van de meest voorkomende woningtypen in de buurt een advies op maat. Hierin staat welke mogelijkheden er zijn om in logische stappen de woning verder te verduurzamen. Op dit moment is er een duurzame buurtactie in Piershil en in het zuidwestelijke deel van Numansdorp.

Op 10 februari is er voor deze bewoners een gezamenlijke online informatieavond. Benieuwd naar de mogelijkheden tot verduurzaming van uw type woning? Meldt u dan aan voor deze online informatieavond via de website van het Regionaal Energieloket.

Meer informatie en toekomstige acties?

Heeft u al een brief gekregen en wilt u (nog) meedoen met de aankoop- of buurtactie? Of wilt u meer informatie? Kijk dan op de website van het Regionaal Energieloket.