Terug naar het overzicht

A29 afgesloten richting Rotterdam

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Rijkswaterstaat voert vanaf vrijdag 2 april 4 opeenvolgende weekenden groot onderhoud uit op de A29 bij Willemstad, richting Rotterdam. Weggebruikers moeten rekening houden met maximaal 30 minuten extra reistijd. Bij de Volkeraksluizen ervaren schepen 3 van de 4 weekenden hinder.

Deze werkzaamheden vinden nog de komende weekenden plaats: van vrijdag 16 tot maandag 19 april en van vrijdag 23 tot maandag 26 april. In mei volgen 4 weekenden van werkzaamheden de andere kant op, richting Bergen op Zoom. Aannemingsmaatschappij BAM Infra voert de werkzaamheden uit, die bestaan uit het vervangen van asfalt en voegovergangen en groot onderhoud aan de Volkerakbrug.

Afsluitingen wegverkeer

Het werk begint telkens vrijdag om 22.00 uur en duurt dan tot maandag 05.00 uur. De A29 wordt afgesloten tussen knooppunt Sabina en knooppunt Hellegatsplein, in de richting van Rotterdam. Daarnaast is de parallelbaan van de A29 over de Volkerakbrug (Sluispad Noord) afgesloten voor alle verkeer; ook voor voetgangers en fietsers. Deze gaat op de vrijdagen om 20.00 uur dicht en blijft tot maandag 06.00 uur gesloten.

Omleidingen wegverkeer

Vanuit Bergen op Zoom: verkeer richting Rotterdam op de A4 wordt omgeleid via de A59 en A17 naar de A16;
Vanuit Fijnaart – Heijningen – Dinteloord: verkeer richting Goeree-Overflakkee of de zuidzijde van de Hoeksche Waard op de A59 wordt omgeleid via de A4, N257 en de N59;
Vanuit Burgh-Haamstede – Zierikzee: verkeer richting Rotterdam op de N256 wordt geadviseerd om te rijden via de N57 en de A15;
Verkeer richting Willemstad wordt omgeleid via de A59, afrit 24 (Fijnaart) en de Stadsedijk;
Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan;
Voor fietsers en voetgangers is er geen omleiding mogelijk voor het afgesloten Sluispad Noord over de Volkerakbrug.

Meer informatie vindt u op de website van Rijkswaterstaat.