Terug naar het overzicht

65 jaar getrouwd! Briljanten huwelijk voor echtpaar Pastoor uit Oud-Beijerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vandaag vieren meneer H.H. (Hugo) Pastoor en mevrouw J.H. (Koos) Pastoor-Verbruggen uit Oud-Beijerland hun 65 jarig huwelijksjubileum. Ze werden op deze feestelijke dag door dorpswethouder Paul Boogaard namens het gemeentebestuur gefeliciteerd. Ze ontvingen ook een mooie bos bloemen.

Ze leerden elkaar kennen in 1953 in Lobith. Meneer Pastoor werkte daar destijds bij een firma die schippers op de Rijn bevoorraadde met witgoed en radio’s. Mevrouw Pastoor werkte op de vaste aanlegsteiger, waar de schippers hun olie kochten. Doordat meneer Pastoor later ook als machinist bij de NS en nog later bij Shell als elektromonteur heeft gewerkt, hebben ze op heel veel plaatsen in Nederland gewoond.

Je kunt wel zeggen dat vrijwilligerswerk de rode draad in hun leven is. In welke plaats ze ook woonden, overal hebben ze met veel  plezier vrijwilligerstaken opgepakt. Zo was Hugo actief in het bestuur van een speeltuin– en toneelvereniging en betrokken bij de ijsclub. Koos houdt van puzzelen, het naaien van kleding en is heel bedreven in het maken van popjes bedekt met lovertjes. Door het verlies van haar gezichtsvermogen lukt dit helaas niet meer. Gelukkig kan ze wel erg genieten van een luisterboek. Meneer is 100% mantelzorger voor zijn vrouw en is in zijn vrije tijd achter de computer te vinden of een mooi schilderij aan het maken.

Samen kreeg het echtpaar twee dochters, waarvan een helaas op zeer jonge leeftijd door een verkeersongeval om het leven is gekomen. In liefdevolle herinnering aan haar en samen met hun andere dochter, de 2 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen wordt het briljanten huwelijk gevierd met een gezellig etentje in huiselijke kring. Op de vraag wat het geheim is achter dit lange huwelijk vertelt meneer Pastoor: “Ik heb toentertijd volmondig “ja” gezegd en die belofte houd ik, omdat we nog altijd heel veel van elkaar houden.”