Terug naar het overzicht

55-plus en plannen voor een verbouwing?

Dit nieuwsbericht is verlopen.

In deze coronatijd besluiten veel mensen om hun huis te verbouwen. Bent u 55-plus, woont u in een fijn huis waar u nog lang hoopt te blijven wonen én hebt u verbouwingsplannen? Dan is het een goed idee om alvast rekening te houden met de toekomst. Met sommige kleine aanpassingen in uw huis zorgt u meteen voor extra comfort waar u ook in de toekomst veel plezier van zult hebben. Denk hierbij aan het vervangen van het bad door een inloopdouche, een verhoogd toilet, het verwijderen of verlagen van drempels, een slaapkamer en/of badkamer beneden, stopcontacten op goed bereikbare hoogte, een wasmachineverhoger, buitenverlichting met bewegingsmelder, enzovoort. Er zijn vele handige aanpassingen groot en klein, zowel binnen als buiten het huis waarmee u uw woning toekomstbestendig kunt maken. Voor de financiering van de aanpassingen kunt u eventueel ook gebruik maken van de Blijverslening

Woningscan

Wilt u weten of uw woning klaar is voor toekomstige woonwensen? Vul dan het formulier in op de website Lang Leve Thuis en laat u gratis en geheel vrijblijvend adviseren. Normaal gesproken komt er na een telefonische intake een woonadviseur van Welzijn Hoeksche Waard bij u thuis om samen met u uw woonsituatie te bespreken. Door corona is dat op dit moment niet mogelijk. Wel kan de woonadviseur u telefonisch en/of digitaal een passend advies geven en eventueel een afspraak maken voor een later moment.

Lang Leve Thuis

Onder de noemer ‘Lang Leve Thuis’ wil gemeente Hoeksche Waard 55-plussers stimuleren om hun huis aan te passen zodat zij er langer kunnen blijven wonen. De campagne komt voort uit de Regionale Woonvisie 2030, waarbij de vitaliteit van de Hoeksche Waard centraal staat. Vitaliteit vraagt ook om een toekomstbestendige woningvoorraad. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar nieuwbouw, maar ook naar de bestaande woningen en hoe deze beter voor te bereiden op de toekomst. Kijk voor meer informatie en ervaringsverhalen op de website Lang Leve Thuis. Verder geven we tips voor prettig en veilig wonen. Tips voor nu en met het oog op de toekomst. Lang Leve Thuis!