Terug naar het overzicht

440 zonnepanelen op dak Sportcentrum De Boogerd

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Gemeente Hoeksche Waard wil in 2040 energieneutraal zijn. Een belangrijk onderdeel is het realiseren van zoveel mogelijk energieneutraal gemeentelijk vastgoed in 2030. Hiervoor werkt de gemeente nauw samen met organisaties als Bres Accommodaties Op 3 juni maakten we weer een mooie stap in de samenwerking. Wethouder Piet van Leenen was bij de officiële oplevering van 440 zonnepanelen op het dak van Sportcentrum de Boogerd in Oud-Beijerland.

Eerste (deel)project afgerond

Om de afsluiting van dit gezamenlijke project te vieren, plaatsten Wethouder Piet van Leenen en Ernst-Jan Klein, directeur van Bres accommodaties, symbolisch het laatste paneel op het dak. Ook Jeroen Leijdens van Bluehome was hierbij aanwezig. Bluehome is een lokale partner, gespecialiseerd in het plaatsen van zonne-energiesystemen.

Duurzame ambitie

‘Dit project is een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen de gemeente, Bres accommodaties en de (lokale) leverancier’, vertelt Klein. ‘Bij Bres Accommodaties zien we het als onze maatschappelijke taak om de gemeente te ondersteunen bij haar duurzame ambities. Op dit moment onderzoeken we voor welke locaties het nog meer haalbaar is om bij te dragen aan het doel van de gemeente richting een zoveel mogelijk energieneutraal vastgoed in 2030. De volgende stap is het plaatsen van heatpipe zonnecollectoren op de machinekamer van ons openluchtzwembad in Recreatieoord Binnenmaas.’ Wethouder Piet van Leenen: ‘Een groot compliment aan het team vastgoed van zowel de gemeente als die van Bres. Door de nauwe samenwerking is dit project op tijd gestart en dat de doorslaggevende factor geweest om de panelen zo snel op het dak van de Boogerd te krijgen.’

Energietransitie HW

Het plaatsen van de zonnepanelen op het dak van Sportcentrum de Boogerd is onderdeel van het Programmaplan Duurzaamheid. Energieneutraal betekent dat er in de Hoeksche Waard evenveel energie duurzaam wordt opgewekt, als dat er gebruikt wordt.