Terug naar het overzicht

100 bonbons voor 100-jarige mevrouw Boender-Vlemmings

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De Hoeksche Waard is weer een eeuwelinge rijker: vandaag vierde mevrouw Willie Boender-Vlemmings uit Strijen haar 100e verjaardag. Burgemeester Bram van Hemmen ging met 100 bonbons en een mooie bos bloemen op visite om haar namens het gemeentebestuur te feliciteren. Het feestje vond plaats in Buurthuis ‘Me Mekaer’ in Strijen.

Mevrouw Boender voltooide vlak voor de Tweede Wereldoorlog haar verpleegstersopleiding. Daar heeft ze nooit iets mee gedaan. Na de oorlog is ze gaan werken bij het CBS en daar heeft ze haar man, Gérard Boender leren kennen. Hij is het latere hoofd van de openbare school in Strijen geworden. In die periode begon mevrouw met haar vrijwilligersactiviteiten. Zo heeft ze jaren EHBO-les gegeven en gaf ze als lid van Veilig Verkeer Nederland verkeerslessen op school. Ook was ze actief bij de Vrouwen van Nu en was ze maar liefst 50 jaar actief voor het Rode Kruis, waarvoor ze een Gouden Speld ontving. Voor al haar activiteiten is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zingen deed mevrouw Boender graag. Zo zong zij bij het kinderkoor van Jacob Hamel, maar ook vaak samen met haar broer. Maar de rode draad in het leven van mevrouw Boender is toch wel ‘sport’. Van jongs af aan was zij heel sportief. Ze kon goed zwemmen en samen met haar broertje deed ze hardloopwedstrijdjes. Volgens hem kon ze ‘vreselijk hard lopen’. Later ging mevrouw tennissen, zat zij op gym – en gaf hier les in – en deed aan fitness. Tot 2 jaar geleden bezocht de kwieke 100-jarige zelfs nog de sportschool!

Het feestje in het buurthuis was speciaal voor haar georganiseerd. Mevrouw woont sinds een jaartje in de Hoge Weide, maar ze gaat elke woensdag samen met haar vriendinnen koffiedrinken in Me Mekaer. Ze wordt dan gebracht en gehaald met de Wielewaal.