Spring naar content
Terug naar de vorige pagina

Oud-Beijerland - Werkzaamheden Zuidwijk en Zeeheldenwijk

In september 2020 start de gemeente in Zuidwijk west en de Zeeheldenwijk met het vervangen van de bestrating.  Dit is fase 2 van de revitalisatie van Zuidwijk.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Van Den Berg Westmaas B.V. en duren tot 18 december 2020 (dit is afhankelijk van de weersomstandigheden). Er worden  omleidingsroutes ingesteld voor de duur van de werkzaamheden.

Gebied van de werkzaamheden in Zuidwijk (aangegeven in groen):

Gebied van de werkzaamheden in Zeeheldenwijk west (aangegeven in rood):

Beschoeiingen:

Ook vervangt de gemeente de beschoeiingen in Zuidwijk.  Langs de waterkant staan schotten om de kade te verstevigen, dit noemen we beschoeiingen. Deze beschoeiingen in Zuidwijk zijn aan vervanging toe. De werkzaamheden zullen medio september starten en duren tot uiterlijk 18 december (dit is afhankelijk van de weersomstandigheden). Hierna kunnen de beschoeiingen weer ongeveer 30 jaar mee.

Op de volgende locaties worden de beschoeiingen vernieuwd:

1. Zinkweg (langs mej. Schipperstraat);
  2. Dokwerkerlaan;
  3. Anne Franksingel;
  4. Vijver bij het gemeentehuis

Ook worden nieuwe faunatrapjes geplaatst.  Hierdoor kunnen watervogels makkelijk en veilig het water in en uit.
De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Kuipers Infra uit Strijen. Waar nodig worden omleidingsroutes ingesteld.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact op.

Voor vragen over Zuidwijk west kunt u contact opnemen met toezichthouder Wim Dorst. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 088-647 1543 en per mail via wim.dorst@gemeentehw.nl.

Voor vragen over de Zeeheldenwijk kunt u contact opnemen met toezichthouder Raymond Kelder. Hij is  bereikbaar op telefoonnummer 088-647 1678 en per mail via raymond.kelder@gemeentehw.nl.

Gebied van de werkzaamheden aan de beschoeiing: