Spring naar content
Terug naar de vorige pagina

Maasdam - Renovatie Sportlaan en weg gemeentehuis/sportpark

Op 18 maart is gestart met de renovatie van de Sportlaan in Maasdam en Puttershoek. Het gaat om het gedeelte vanaf de rotonde N217 tot de rotonde bij de wijk de Grienden (bij de IJs- en skeelerclub). Ook krijgt de vrachtwagenparkeerplaats een nieuwe asfaltlaag en het pad naar de volkstuinen wordt gerepareerd. Daarnaast wordt het wegdeel dat langs het gemeentehuis en het sportpark van FC Binnenmaas loopt onderhanden genomen. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd en duren ongeveer anderhalve maand. Als alles volgens planning verloopt, vindt de oplevering begin mei plaats. Omleidingen worden met borden aangegeven.

Wat wordt er vernieuwd?

Er komt een nieuwe asfaltlaag op het hele traject. Verder wordt de weg langs het gemeentehuis en sportpark van FC Binnenmaas een zogenoemde ‘fietsstraat’. Dat is een straat die ingericht is als fietsroute, maar waarbinnen de auto ‘te gast’ is. De middenbaan wordt rood met zwarte stroken aan de zijkant. Ook krijgt de rest van het fietspad achter de brandweer/langs de Boezemvliet een nieuwe toplaag. Daarnaast wordt de bestrating voor de hoofdingang van het gemeentehuis vernieuwd.

Nieuw voetpad

Er wordt ook een apart voetpad aangelegd naast het fietspad aan de Sportlaan. Het pad is al jaren een grote wens van de vele wandelaars die nu over het fietspad lopen als ze een ommetje maken. Het voetpad komt te liggen op het traject tussen het gemeentehuis en de rotonde bij De Grienden. Het kan niet het hele stuk doorgetrokken worden in verband met de bomen die daar staan. Wandelaars kunnen vanaf de rotonde bij De Grienden hun tocht via de woonwijk vervolgen.

Het gemeentehuis blijft bereikbaar

Ook voor mindervaliden. Mogelijk is er wel wat lichte hinder (denk aan loopschotten en/of rijplanken). Ook kan het voorkomen dat het gemeentehuis een bepaalde periode niet via de Sportlaan bereikbaar is, maar via de parallelweg langs de N217. Dit wordt met borden aangegeven.

Blijf op de hoogte, download de KWS app!

Actuele informatie over de werkzaamheden leest u in de gratis KWS-app. Deze kunt u downloaden in de App Store (Apple) of de Google Play Store (Android). Zoek op het project ‘Groot onderhoud Sportlaan’ en vink deze aan als favoriet door op het sterretje te klikken. Vervolgens geeft u aan wat uw relatie is tot dit project (bijvoorbeeld omwonende). U wordt via updates op de hoogte gehouden van de actuele stand van zaken rondom de werkzaamheden. Ook is de planning van het werk opgenomen in de app.