Spring naar content

Kan ik stemmen per brief?

Iedereen van 70 jaar en ouder kan deze verkiezingen stemmen per brief. Zij krijgen daarom in 2 postzendingen, met ongeveer een week er tussen, de volgende documenten toegestuurd:

  • de stempluspas

Een week later volgen per post:

  • de uitleg over het briefstemmen
  • het stembiljet
  • een envelop voor het stembiljet
  • een retourenvelop 

Stemmen per brief werkt als volgt:

  • Vul het stembiljet in en stop deze in de briefstemenvelop.
  • Stop deze envelop (met daarin dus het stembiljet) in de retourenvelop van de gemeente.
  • Stop de stempluspas ook in de retourenvelop en plak deze dicht.

Let op: vergeet niet uw stempluspas in de retourenvelop erbij te doen. Als de stempluspas niet in de retourenvelop zit, telt uw stem helaas niet mee. Het stembiljet (in een envelop) en de stempluspas moeten dus allebei in de retourenvelop zitten.

De stapsgewijze uitleg over stemmen per brief kunt u ook nalezen op de website van de Rijksoverheid.

Stuur uw retourenvelop op per post

Deze optie heeft onze voorkeur. U kunt de retourenvelop sturen naar het adres dat voorgedrukt staat op de retourenvelop.

Let op: u moet er zelf voor zorgen dat de retourenvelop uiterlijk woensdag 17 maart 2021 per post door ons is ontvangen. Doe de brief dus op tijd op de post (voor vrijdag 12 maart 17.00 uur).

U kunt de retourenvelop ook inleveren

Dat kan alleen op het servicepunt Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 6 of op het servicepunt Maasdam, Sportlaan 22. Deze servicepunten zijn daarvoor geopend op 10 t/m 12 maart en op 15 en 16 maart van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Volgens de wet mag u uw briefstem ook op 17 maart van 7.30 uur tot 21.00 uur inleveren. Wij vragen u echter dringend om hier geen gebruik van te maken. Op 17 maart verwachten wij namelijk extra drukte van kiezers die NIET de mogelijkheid hebben om per brief te stemmen. Op deze manier hopen we de toeloop van kiezers zoveel mogelijk te spreiden.

Wilt u liever naar het stembureau komen om daar te stemmen?

Dat kan ook. U bent welkom op 15, 16 of 17 maart 2021 in één van de stembureaus. Vergeet dan niet uw identiteitsbewijs, stempluspas en stembiljet mee te nemen.